skip to Main Content

Made in Greece η KERAS: Η Νάντια Εμμανουήλ δημιουργεί κοσμήματα & διακοσμητικά εμπνευσμένα από την αρχαία ιστορία & μυθολογία

Το ταξίδι της δημιουργίας και του πειραματισμού ξεκίνησε από νωρίς για την Νάντια Εμμανουήλ, που πάντοτε γνώριζε τι ήταν αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή της. Δεν την γέμιζε τίποτα που να εμπεριέχει ρουτίνα. Ήθελε κάθε μέρα στη ζωή της να είναι κάτι ξεχωριστό και να κρύβει μία έκπληξη κι αυτό μπορούσε να της το προσφέρει μόνο η αστείρευτη φαντασία της κι η αγάπη της για δημιουργία.

Πολύ πριν αποφοιτήσει από τον Α.Κ.Τ.Ο. είχε ξεκινήσει να πειραματίζεται πάνω σε τρισδιάστατα αντικείμενα. Η ανάγκη έκφρασης μέσω αυτών, καθώς και η τάση προς κάθε τι λιτό και γραμμικό, έφεραν ως αποτέλεσμα την ενασχόλησή της μεταξύ άλλων, με τον σχεδιασμό κοσμημάτων και διακοσμητικών ειδών.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα για το KERAS, που είναι ο μικρός κόσμος της Νάντιας, στον οποίο σχεδιάζει κοσμήματα και διακοσμητικά στοιχεία.

Σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια σε μοντέρνα σχέδια, εμπνευσμένα από στοιχεία και σύμβολα της αρχαιότητας, απευθύνονται σε κάθε γυναίκα που εκτιμά την τέχνη και αναζητά κοσμήματα με μοναδικό σχεδιασμό που αποτελούν statement.

Σε ανάλογο ύφος και τα διακοσμητικά είδη που σχεδιάζει η Νάντια, όπως οι ξεχωριστοί σελιδοδείκτες, που μοιάζουν πραγματικά με κρεμαστό κόσμημα.

Η δεκαπενταετής πορεία της στη μελέτη και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, της προσέφερε την εμπειρία των υλικών καθώς και της ισορροπίας μεταξύ της φόρμας και της αισθητικής.

Η ατελείωτη ελληνική ιστορία και μυθολογία αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη Νάντια Εμμανουήλ, που σχεδιάζει με βάση την μινιμαλιστική προοπτική της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Μεταμορφώνει μοτίβα και συμβόλα της αρχαιότητας σε αντικείμενα σύγχρονης τέχνης και διαμορφώνει μοναδικές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας πολύτιμα μέταλλα και πέτρες.

Η KERAS είναι μια εξελισσόμενη ιδέα που παρουσιάζεται περήφανα σε επιλεγμένα shops μουσείων και σε χώρους τέχνης στην Ελλάδα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι της σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top