skip to Main Content

Made in Greece η Workathlon: Βρες με ένα κλικ τα καλύτερα ταλέντα & τις καλύτερες θέσεις στον τουρισμό

H Workathlon είναι το επιχειρηματικό success story που γράφτηκε στην Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης από μία γυναίκα επιχειρηματία που προέταξε το πάθος της για τον τουριστικό κλάδο,  όντας δεύτερης γενιάς ξενοδόχος και το πείσμα της για δημιουργία παρά τις όποιες δυσκολίες.

Η Κατερίνα Σαντίκου μόλις στα 20 χρόνια της αποφάσισε να επιστρέψει από την Αμερική στην Ελλάδα και η αιτία ήταν ακριβώς η οικονομική κρίση, γιατί ήθελε να στηρίξει την χώρα της και να προσφέρει, ώστε να τη δει να ενδυναμώνει και να βγαίνει από το τέλμα.

Η ιδέα ήταν να δημιουργήσει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο παγκοσμίως και πριν από 4 περίπου χρόνια κατάφερε να κάνει αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Σήμερα στα 28 της χρόνια η Κατερίνα Σαντίκου τρέχει την επιχείρησή της με μία δυναμική ομάδα στο πλάι της, που έχει συμβάλλει στην επιτυχία που γνωρίζει η πλατφόρμα.

Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως τα Costa Navarino, Sani, Aman Zoe, ξενοδοχεία της αλυσίδας Marriott και 1.380 ακόμα επιχειρήσεις φιλοξενίας, καθώς και πάνω από 20.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που αλληλεπιδρούν με το Workathlon σχεδόν καθημερινά.

Κάνοντας μία έρευνα στον ξενοδοχειακό κλάδο μέσα από τα Santikos Collection, τα οικογενειακά ξενοδοχεία στις Σποράδες, η Κατερίνα διαπίστωσε ότι μία πιο αποδοτική διαχείριση των θέσεων εργασίας από τα ξενοδοχεία μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερα κέρδη. Η ιδέα στο χαρτί πήρε γρήγορα υπόσταση με την υποστήριξη του προγράμματος Reload Greece που υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες στα βήματά τους.

Σήμερα η Workathlon έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι εργοδότες ξενοδοχείων, κρουαζιερόπλοιων, ταξιδιωτικών πρακτορείων, πολυτελών εστιατορίων και σκαφών βρίσκουν τα μέλη της ομάδας τους, ενώ παράλληλα μεριμνά ώστε οι επαγγελματίες φιλοξενίας, οποιουδήποτε πόστου και εμπειρίας, να βρουν την εργασία που θα αγαπήσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα και ευχάριστα.

 

Πρόσφατα λανσαρίστηκε η νέα έκδοση της πλατφόρμας με βασικά χαρακτηριστικά τις εξής λειτουργίες:

  • Το σύστημα λαμβάνει τις πληροφορίες από το βιογραφικό που αναρτεί ο υποψήφιος με ένα κλικ και τις εντάσσει αυτόματα σε ένα εντυπωσιακό επαγγελματικό προφίλ που θα τον κάνει να ξεχωρίζει.
  • Ο ενδιαφερόμενος για εργασία κάνει αίτηση σε θέσεις εργασίας κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού και έχει το προσωπικό του σύμβουλο να παρακολουθεί την εξέλιξη των αιτήσεων του.
  • Οι πιο κατάλληλοι αιτούντες σε κάθε θέση μπορούν τώρα να προβάλλονται στις υψηλότερες θέσεις της λίστας, αποδεσμεύοντας τους εργοδότες από ατελείωτες ώρες αξιολόγησης μη σχετικών βιογραφικών.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης όλων των αιτήσεων σε πραγματικό χρόνο, με την πλατφόρμα να αναλύει και να διευκολύνει τους εργοδότες να αξιολογήσουν την τρέχουσα στρατηγική στελέχωσης τους.
  • Πρόσβαση σε χιλιάδες βιογραφικά εξειδικευμένων επαγγελματιών χρησιμοποιώντας απλά την μπάρα ανεύρεσης υποψηφίων.

 

H εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds.

Workathlon / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top