skip to Main Content

Made in Greece τα φυσικά καλλυντικά «Δόκιμον»: Οι «θησαυροί» της Αγιορείτικης γης σε 35 υπέροχα προϊόντα για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα

Η αγνότητα της φύσης φτάνει στο σπίτι σας μέσα από τη σειρά των φυσικών καλλυντικών «Δόκιμον».  Πολύτιμα βότανα όπως χαμομήλι, καλέντουλα, μέλι, εχινάκεια, λεβάντα, πρόπολη, ευκάλυπτος και τσουκνίδα, γνωστά από τα βάθη των αιώνων για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και την πολύτιμη προσφορά τους στην υγεία του ανθρώπου καλλιεργούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην «παρθένα» Αγιορείτικη γη για να γίνουν σήμερα σύμμαχοι κάθε γυναίκας που αγαπά την υγεία της επιδερμίδα της.

Η σειρά καλλυντικών «Δόκιμον» είναι η νέα πρόταση για τη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να διατηρήσει τη νεότητά της, την υγεία της επιδερμίδας της και τη λάμψη του προσώπου της με φυσικά προϊόντα που προέρχονται από την άγρια βλάστηση της Αγιορείτικης γης.

Η εταιρεία «Eucosmia» χρησιμοποιώντας ένα σύμπλεγμα αγνών, δοκιμασμένων βοτάνων βασισμένο στις αρχαίες τεχνικές δημιούργησε 35 υπέροχα προϊόντα με την επωνυμία ΔΟΚΙΜΟΝ που ενισχύουν τη λάμψη, «θωρακίζουν» τη νεότητα και επαναφέρουν τη φρεσκάδα μέσα από αγνές φυσικές μεθόδους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του σώματος και της ψυχής.

Φυσικά προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας όχι μόνο της σύγχρονης γυναίκας αλλά όλης της οικογένειας.

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μορφές πιστοποίησης και συστατικά επιλεγμένα με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές σε συνάρτηση με τις φυσικές τους ιδιότητες η σειρά ΔΟΚΙΜΟΝ περιλαμβάνει προϊόντα για τη φροντίδα του σώματος, των μαλλιών και του προσώπου.

Παραδοσιακές αλοιφές, ενυδατικές κρέμες προσώπου που περιποιούνται σε βάθος την επιδερμίδα, αγνά φυσικά σαπούνια, απαλά σαμπουάν για όλους τους τύπους μαλλιών και αφρόλουτρα με αρώματα της φύσης για επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη, περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών που κυκλοφορεί στα φαρμακεία.

Η Ιστορία της σειράς ΔΟΚΙΜΟΝ

Στο Άγιο Όρος υπάρχουν συνολικά 20 μεγάλες Ιερές Μονές, αλλά και πολλές Σκήτες, Κελιά, Καθίσματα, Καλύβες και Ησυχαστήρια, που υπάγονται στις κυρίαρχες Μονές. Οι Μονές είναι αυτάρκεις κι έχουν αναπτύξει με το πέρασμα των αιώνων μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην παραγωγή προϊόντων, που βασίζονται σε παραδόσεις και μελέτες χειρογράφων, της βυζαντινής και προχριστιανικής περιόδου, σε διάρκεια άνω των 1000 ετών. Ανάμεσα σε αυτά τα χειρόγραφα σώζονται και κάποια, που περιγράφουν τις ιδιότητες διαφόρων βοτάνων, συνταγές για ιάματα, και τρόπους χρήσης τους, στα βάθη των αιώνων. Οι μοναχοί έδωσαν τη δυνατότητα στη σύγχρονη επιστήμη να γνωρίσει τη συσσωρευμένη γνώση που ήταν καταγεγραμμένη στα χειρόγραφα των βιβλιοθηκών τους ενώ παράλληλα έχουν αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία με επιστήμονες, γεωπόνους, γεωλόγους, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Μέσα από έρευνα, βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία και την επιστήμη η EUCOSMIA αναδεικνύει τη γνώση και δημιουργεί νέα βιολογικά & φυσικά προϊόντα προς όφελος του κόσμου σε διεθνές επίπεδο.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας το περιεχόμενο των αρχαίων συνταγών αξιοποιείται για τη δημιουργία νέων πολύ χρήσιμων σκευασμάτων για την υγεία.

Η ιδέα αυτή πρόσφατα βραβεύτηκε από το ΕΒΕΑ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η τελετή απονομής των Athens Startup Awards, που διοργανώθηκαν από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την περιφέρεια Αττικής. Η εταιρεία Eucosmia απέσπασε Τιμητική Διάκριση για την καινοτομία ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Website: www.eucosmia.com
Facebook: @Eucosmia
Instagram: @eucosmia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top