skip to Main Content

Made in Greece τα Kyrvan: Παραδοσιακά μοτίβα & υφαντά στις πιο άνετες & στυλάτες Κρητικές εσπαντρίγιες

Δύο αδερφές, η Εύη και η Μυρτώ Κριτσωτάκη και η αδερφική τους φίλη, Μαριάννα Κοντοπόδη, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, καταγωγή από την Ιεράπετρα της Κρήτης κι ένα κοινό πάθος, τη μόδα. Τα στοιχεία αυτά, όπως και η ανεμπόδιστη δημιουργικότητά τους τις οδήγησε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τις ιδέες τους υπό ένα άκρως καλλιτεχνικό brand, το Kyrvan!

Οι πιο φινετσάτες, διαφορετικές, εντυπωσιακές εσπαντρίγιες άρχισαν να σχεδιάζονται, να κατασκευάζονται και να κατακτούν την αγορά. Εμνευσμένες από τη λαϊκή παράδοση και τα παραδοσιακά υφαντά, οι εσπαντρίγιες Kyrvan τιμούν την ελληνική κληρονομιά και την προσαρμόζουν στα σύγχρονα δεδομένα και στις τάσεις της μόδας.

Η φιλοσοφία των δημιουργών έγκειται στην κατασκευή παπουτσιών υψηλής ποιότητας, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους ταυτότητα και τη δεξιοτεχνία με την οποία φτιάχνονται, διατηρώντας την υφαντική τέχνη ζωντανή έως σήμερα.

Οι δημιουργίες τους χαρακτηρίζονται για την κομψότητα στον σχεδιασμό και για την εξαιρετική κατασκευή με την επιλογή των καλύτερων υλικών. Για τον σκοπό αυτό συνεργάζονται με τους καλύτερους τεχνίτες γιούτας στην Ισπανία, από όπου προμηθεύονται τη σόλα. Τα παπούτσια, ντυμένα με το λεπτότερο δέρμα και το καλύτερο  βαμβάκι, είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα στην Κρήτη από τοπικούς τεχνίτες. Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και ο αριθμός των ζευγών για κάθε στυλ είναι περιορισμένος.

 

Τα KYRVAN συνδυάζουν παραδοσιακά μοτίβα και μια σύγχρονη αισθητική και είναι άνετα, ευκολοφόρετα, ανθεκτικά, διαχρονικά και φυσικά μοναδικά. Για κάθε ζευγάρι χρειάζονται 4 ώρες για να ολοκληρωθεί στο χέρι και κάποια από τα υφαντά που χρησιμοποιούνται είναι από υφαντουργίες που έχουν κλείσει και που δεν μπορούν να ξαναπαραχθούν.

 

Τα ζευγάρια KYRVAN όμως, θα τα δεις να σου προσφέρονται και σε μία μοναδική συσκευασία, μια παραδοσιακή κρητική χειροποίητη τσάντα ώμων που ονομάζεται “Βουργία”, πλεκτή με φούντες, φτιαγμένη από 100% βαμβάκι. Η τσάντα Vourgia χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά από κρητικούς αγρότες για να μεταφέρουν τα τρόφιμά τους, το νερό ή το κρασί όταν πήγαιναν να δουλέψουν στα χωράφια.

Οι εσπαντρίγιες KYRVAN κρύβουν μία σπουδαία ιστορία πίσω τους, που έχει τη βάση της στην λαϊκή παράδοση. Ουσιαστικά δεν αγοράζεις ένα απλό ζευγάρι παπούτσια, αλλά μία ολόκληρη φιλοσοφία, τη φιλοσοφία της ελληνικής κληρονομιάς και του πολιτισμού μας. Ακόμη και το ίδιο το όνομα του brand προκύπτει από την πόλη στην οποία εδρεύει η εταιρεία, την Ιεράπετρα Κρήτης, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Κύρβα».

 

Δείτε περισσότερα σχέδια και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Kyrvan Summer 2019 is online! Check out our new campaign and video and shop the new collection! www.kyrvanshoes.com #newcollection #summer2019 #shoponline #campaign #espadrilles #madeincrete #handmade #kyrvan #kyrvanshoes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyrvan Shoes (@kyrvanshoes) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

KYRVAN PRESENTS SOLEIL #Soleil #suede #embroidered #espadrilles #handmade #madeincrete #summer2018 #kyrvan #kyrvanshoes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyrvan Shoes (@kyrvanshoes) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Let the sunshine in ☀️#Soleil #Jade #summertime #summer2018 #holidays #Sitanos #colours #mosaic #tiles #espadrilles #embroidered #handmade #madeincrete #kyrvan #kyrvanshoes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyrvan Shoes (@kyrvanshoes) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

KYRVAN PRESENTS SABBIA #Sabbia #leather #espadrilles #handmade #madeincrete #summer2018 #kyrvan #kyrvanshoes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyrvan Shoes (@kyrvanshoes) στις

Τα KYRVAN θα τα βρείτε στο eshop της εταιρείας και σε καταστήματα στην Αθήνα, σε επιλεγμένα νησιά της χώρας και φυσικά στην Κρήτη.

Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top