skip to Main Content

Made in Greece τα «Μωραΐτικα»: Φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, ελαιόλαδο & κρασί από δύο Ναυπλιώτες μερακλήδες

Mία οικογενειακή επιχείρηση από το Ναύπλιο ξεκίνησε να παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά και να εμφιαλώνει το δικό της ελαιόλαδο και κρασί, το 2002. Δημιουργοί η Διαμάντω Σταυροπούλου και ο Σωτήρης Γαβριήλ, που με μεράκι και αγάπη ξεκίνησαν από ένα μικρό εργαστήριο για να εξελιχθεί μέσα σε 2 χρόνια σε μία ολόκληρη επιχείρηση με ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κάντια, που πλέον ακούει στο όνομα  «Μωραΐτικα».

Στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και αυτό το κατορθώνουν χρησιμοποιώντας σε μεγάλο ποσοστό τις δικές τους πρώτες ύλες. Πολύ ιδιαίτερα προϊόντα τους είναι η «Χυλοπίτα Ξεχωριστή» με χωριάτικα αβγά από το κοτέτσι τους και κατσικίσιο γάλα – την παράγουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών.

Οι «Γκόγκες» είναι επίσης μία εξαιρετική πρόταση. Πρόκειται για φρέσκα χειροποίητα τοπικά ζυμαρικά που φτιάχνονται με αγνά ντόπια υλικά. Από ένα μικρό αλευρόμυλο της περιοχής, παίρνουν το χωριάτικο αλεύρι προσθέτουν φρέσκο γάλα και έχουν ένα άριστο, γευστικό αποτέλεσμα σε ζυμαρικά που διατηρούνται στο ψυγείο!

Αν πάλι είστε άνθρωπος της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής τότε τα ζυμαρικά υψηλής πρωτεΐνης είναι φτιαγμένα για εσάς, αφού είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες ορού γάλακτος και μπιζελιού, κατάλληλα ακόμα και για όσους κάνουν δίαιτα.

Εξαιρετικός είναι και ο «Λαχανόκηπος», λαζάνι μακρύ με σπανάκι, ντομάτα και αγκινάρα φρέσκια από τα Ίρια, ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους. Παράγουν ακόμα βιολογικά παραδοσιακά ζυμαρικά από δίκοκκο ελληνικό στάρι ολικής άλεσης (λαζάνι μακρύ, χυλοπίτα κριθαράκι, τριβελάκι).

Στα υπόλοιπα προϊόντα θα βρείτε: Παραδοσιακά συμβατικά και βιολογικά ζυμαρικά (χυλοπίτες, κριθαράκι, λαζάνια, ταλιατέλες, τραχανάς χειροποίητος γλυκός και ξινός, γλυκός αλευροτραχανάς, τριβελάκι, μακαρούνες), βιολογικό ελαιόλαδο, αλλά και κρασί που παράγεται σε οικογενειακό αμπελώνα.

 

Χαρ. Τρικούπη 14 ΤΗΛ. 2752024613 , 6937261916
www.moraitica.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top