skip to Main Content

Made in Greece το Mitos Charm της Polina Ellis: Περίτεχνα βραχιόλια από σπάγκο – Γούρια 2019 με έμπνευση τον περίφημο μίτο της Αριάδνης

Η Aριάδνη, κόρη του Mίνωα και της Πασιφάης, ερωτεύτηκε με πάθος τον Θησέα και, δίνοντάς του τον περίφημο μίτο (νήμα), τον βοήθησε να περιπλανηθεί και, χωρίς να χαθεί στο Λαβύρινθο του Μινωταύρου, να πετύχει την αποστολή του. Χάρη στην Αριάδνη και στο μίτο που του προσέφερε, ο Θησέας μπόρεσε να σώσει τους επτά νέους και τις επτά νέες και ασφαλής, να βρει το δρόμο της εξόδου στο Φως.

Η Polina Ellis εμπνέεται από το μύθο και δημιουργεί, για το 2019, βραχιόλια από σπάγκο όπου περίτεχνα έχει δεθεί η δική της αφαιρετική εκδοχή του μίτου σε χρυσό 10k και ασήμι, αλλά και επίχρυσο γούρι που παραπέμπει σε φλουρί. Το σχέδιο της παραπέμπει στην άκρη του ΜΙΤΟΥ, που υποδεικνύει την άφιξη στην έξοδο, στο φως. Φέτος έχει επιλέξει αποκλειστικά κορδόνια που μοιάζουν με συνέχεια του γουριού για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Με μινιμαλιστικό τρόπο διαγράφεται το 9 και υπονοείται ένα μήνυμα όλο αισιοδοξία: με την αγάπη και την αλληλεγγύη, με τη βοήθεια που ο ένας δίνει στον άλλο, μπορούμε να εκπληρώσουμε το σκοπό μας, να φτάσουμε στον προορισμό μας, να καταφέρουμε να δούμε και πάλι το Φως. Οι τιμές ξεκινούν από 45€.

Η Πολίνα Σαπουνά Έλλις αντιμετωπίζει το κόσμημα γενικότερα με μία έντονη αρχιτεκτονική ματιά. Γεννημένη στην Γερμανία, είναι διδάκτωρ της κλασσικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης. Στην επιστημονική της διαδρομή συμμετείχε για πολλά χρόνια στις ανασκαφές των γνωστών αρχαιολόγων και θείων της, Γιάννη και Έφη Σακελλαράκη, στην Κρήτη, στα Κύθηρα και στην Εύβοια. Παράλληλα με την καριέρα της στην αρχαιολογία σπούδασε επίσης ιστορία της τέχνης και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ζωγραφική. Η συνύπαρξη με ευρήματα και έργα τέχνης αμύθητης αξίας, και η ανάγκη της να είναι η ίδια δημιουργός, την οδήγησαν, εκτός από την ζωγραφική, στο μεγάλο της πάθος: το κόσμημα.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γεωμετρία του και η δυνατότητα μεταλλαγής του, ώστε να φοριέται με διαφορετικούς τρόπους. Η συμμετρία και οι απέριττες γεωμετρικές γραμμές στην αρχαία ελληνική τέχνη έχουν θεμελιώδη σημασία στις δημιουργίες της. Πηγές έμπνευσης της είναι η αρχαία Ελλάδα (dorian, meander etc.), το ελληνικό τοπίο (kyma collection) καθώς και οι ανθρώπινες σχέσεις (harmony, eros collection).

Eπισκεφθείτε την επίσημη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες: http://www.polinasapounaellis.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top