skip to Main Content

Ο Πάρης Βαλταδώρος κατέπληξε με τη νέα του συλλογή στο Ζάππειο: Κοντά του υπέρκομψες η Ελεωνόρα Ζουγανέλη & οι Ραχήλ Μακρή & Νίνα Λοτσάρη

Μετά από την δυναμική συμμετοχή του στην εβδομάδα μόδας, στο Παρίσι, ο σχεδιαστής Πάρης Βαλταδώρος παρουσιάζει την “Ready-to-Wear” συλλογή του, Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019, στο “Athens Xclusive Designers Week”.

Αντλώντας έμπνευση από την άγρια ομορφιά της Δήλου, ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί λουσμένο στο Απολλώνιο φως, ο σχεδιαστής επιλέγει την γενέτειρα του θεού του φωτός και της τέχνης, του ηγέτη των εννέα Μουσών, Απόλλωνα, για να ξεκλειδώσει τον ασκό της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Πολυτελή και σπάνια υλικά συνθέτουν αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα που καμπυλώνουν την έννοια του πρωτοποριακού σε ένα ανδρόγυνο παιχνίδι του λευκού και του μαύρου. Η σύνθεση της συλλογής ολοκληρώνεται με εκκεντρικές πινελιές χρώματος, συμβολίζοντας την αναγέννηση και την ανάδυση του φωτός από το σκοτάδι, επικροτώντας τις δύο ετυμολογικές προεκτάσεις της Δήλου, αυτή της αιφνίδιας ανάδυσης και εκείνη της αποκάλυψης, όπως παραδέχεται ο σχετικός ομηρικός ύμνος.

Με τη συλλογή του ο σχεδιαστής σηματοδοτεί το πέρασμα στην εποχή της ανθοφορίας και κατ’ επέκταση της δημιουργίας, καταφέρνοντας για μια ακόμη φορά να εκπλήξει και να εντυπωσιάσει το κοινό του με τη μοναδική σχεδιαστική του ταυτότητα.

 

 

 

 

 

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top