skip to Main Content

SOPHIA Enjoy Thinking Live: Ήρθαν στην Αθήνα – Αγαπήθηκαν σε 25 Μουσεία & 400 καταστήματα του πλανήτη – Το πιο πρωτοποριακό κατάστημα της Ελλάδας

Με το SOPHIA Enjoy Thinking ήρθα σε οπτική επαφή σχεδόν από την αρχή της δημιουργίας τους. Συγκεκριμένα τα είδα το 2015, ενα χρόνo αφότου ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον πλανήτη. Εντυπωσιάστηκα τόσο, ώστε δανείστηκα κάποια εικαστικά στοιχεία και εμπνεύστηκα για τη δημιουργία του νέου site μου madeinGreece.news. 
Εξαρχής λοιπόν, σας λέω ότι πρόκειται για μια σύγχρονη, φρέσκια ματιά αντικειμένων design για το σπίτι ή το γραφείο και ειδών διακόσμησης με τη δική τους φιλοσοφία στην κυριολεξία.
Μούσα τους είναι η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, δημιουργoί τους όμως σύγχρονοι Έλληνες designers με αισθητική και αρμονία. Την ομάδα ενορχηστρώνει μια έμπειρη γυναίκα του εμπορίου, η κυρία Σάντρα Αλευρά.
Όταν ανακάλυψα ότι πίσω από αυτή την διεθνή επιτυχία κρύβεται -στην κυριολεξία- η Ελληνίδα topwoman που γνώριζα από παλιά, ενθουσιάστηκα με τις δημιουργίες της και με την επιτυχία τους στο εξωτερικό. Ως δημοσιογράφος, της τόνισα πολλές φορές στην συζήτηση που είχαμε ότι της ταιριάζει  στο εξής σαν επικεφαλίδα σε αυτό που έκανε μέσα σε τέσσερα χρόνια να βάζει:
«Ήρθαν στην Αθήνα – Αγαπήθηκαν σε 25 Μουσεία και 400 καταστήματα του πλανήτη»
Εκεί που πραγματικά όμως σχημάτισα μία ολοκληρωμένη εικόνα για το SOPHIA Enjoy Thinking ήταν όταν επισκέφθηκα το δικό τους κατάστημα, το δικό τους «σπίτι» στο Κολωνάκι, το SOPHIA Enjoy Thinking Live.
Περνάτε μπροστά απο τη νέα του βιτρίνα στο Κολωνάκι και δύο ερωτήματα σας τραβούν την προσοχή: Feeling low? Feeling stressed? αλλά και η απάντησή τους: Try Greek Philosophy! Ακριβώς πάνω στην πόρτα η… πρωτόγνωρη υποδοχή για να μυηθείτε σε μια διαφορετική αντίληψη αγορών & ένα νέο σκέπτεσθαι.

Τι συμβαίνει στην αγορά του Κολωνακίου αλλά και όλου του πλανήτη; Αφού κέρδισαν τα Μουσεία του πλανήτη, κατέκτησαν στην κυριολεξία και τις 5 Ηπείρους μέσα σε 4 χρόνια, τώρα ήρθε η σειρά της… πατρίδας τους!

Οι συλλογές με μοναδικά είδη διακόσμησης και design της SOPHIA Enjoy Thinking αποκαλύπτονται στο σύνολο τους at last στο SOPHIA Enjoy Thinking Live, ένα διαφορετικό κατάστημα, στην οδό Πινδάρου 15 στο Κολωνάκι.

22 Μουσεία στον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Λούβρο και το Picasso στο Παρίσι, το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Getty στο Λος Άντζελες, εκθέτουν στα shops τους και πωλούν τα Ελληνικά αντικείμενα.

Τα SOPHIA Enjoy Thinking βρίσκονται«έτσι απλά» σε πάνω από 400 κορυφαία πολυκαταστήματα σαν το Printemps, τις Galleries Lafayette στο Παρίσι, το Neiman Marcus στη Νέα Υόρκη, σε περισσότερες από 40 χώρες: από τη Σιγκαπούρη ως την Ισλανδία και από την Αυστραλία έως την Ταιβάν, ενώ η Κίνα τα ερωτεύτηκε και πρωταγωνιστεί στην απόκτηση τους.

150 διεθνή έντυπα κύρους καλωσόρισαν με εκτενή άρθρα δημοσιεύματα και φωτογραφίες τη SOPHIA στις χώρες τους όπως τα ELLE DECORATION FRANCE – AD SPAIN – LIVING BRAZIL και πολλά ακόμη.

Στο Κολωνάκι λοιπόν δεν θα έρθετε σε ένα ακόμα κατάστημα αλλά ούτε και σε ένα τυπικό concept store:  Είναι ένας χώρος, όπου η τέχνη φλερτάρει με το design, η δύναμη της κλασσικής αισθητικής συναντά τον μοντερνισμό και ο πλούτος του παρελθόντος της Ελλάδας δένει αρμονικά με το digital πνεύμα του 21ου αιώνα.

Αυτή η κεντρική φιλο – SOPHIA διέπει το πρώτο flagship store ένα live – ζωντανό κατάστημα με κίνητρο το ισχυρό πάθος, να διαμορφωθεί μία καινούρια προσέγγιση για τη λιανική πώληση, ένα νέο είδος λιανικής θεραπείας.

Οι συλλογές της SOPHIA Enjoy Thinking:

  • Eternity Today Collection
  • Eternal Collection
  • Philosophia Collection
  • Psychology Collection

Οι συλλογές που συνδέονται με το ευρύτερο concept της Φιλοσοφίας και ξεδιπλώνονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών: την τέχνη του σκέπτεσθαι, τη δύναμη του διαλόγου, τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, τον κόσμο του άντρα και της γυναίκας και την υπεροχή της αρχιτεκτονικής.

Οι συλλογές περιλαμβάνουν μοναδικά είδη διακόσμησης και design, αντικείμενα μόδας και lifestyle, γραφική ύλη καθώς επίσης και προϊόντα καθημερινής χρήσης τόσο για το σώμα αλλά και για την ψυχή!

Παράλληλα στη ζώνη του Διαλόγου, στο πατάρι του καταστήματος του Sophia Enjoy Thinking Live, δημιουργήθηκε το Thinking Club μέσω του οποίου ενθαρρύνουμε όσους αγαπούν τη σκέψη και υποστηρίζουν το design και τη δημιουργικότητα, να έρθουν ώστε να γνωρίσουν από κοντά νέες τάσεις και ιδέες. Να συμμετάσχουν σε events και συζητήσεις με καλλιτέχνες, designers, επιχειρηματίες, με δημιουργούς και με ανθρώπους που κάνουν την ιδέα τους πράξη.

SOPHIA Enjoy Thinking Live – Concept

Το νέο κατάστημα SOPHIA Enjoy Thinking Live είναι μία σύνθεση ζωντανών εμπειριών και ανακαλύψεων, οι οποίες βρίσκονται σε ευθύ διάλογο με συλλογές μοναδικών αντικειμένων. Είναι ένας χώρος, όπου η τέχνη φλερτάρει με το design, η αιωνιότητα συναντά τον μοντερνισμό και ο πλούτος του παρελθόντος δένει αρμονικά με το πνεύμα του 21ου αιώνα.

Δεν είναι απλά ένα ακόμα κατάστημα και είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό concept store. Είναι ένας ζωντανός χώρος που καλωσορίζει όλους να συνδιαλλαγούν, να ανακαλύψουν, να σκεφτούν, να ονειρευτούν, να γράψουν, να μοιραστούν, να συζητήσουν, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν.

Το όλο concept έχει ως κίνητρο ένα ισχυρό πάθος, να διαμορφωθεί μία καινούρια προσέγγιση για τη λιανική πώληση, ένα νέο είδος ”λιανικής θεραπείας”. Στόχος είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού χώρου, όπου κάποιος μπορεί να νιώσει ζωντανός. Η SOPHIA Enjoy Thinking ενθαρρύνει όσους αγαπούν το design και υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα να έρθουν ώστε να γνωρίσουν από κοντά νέες τάσεις, ιδέες και ανθρώπους, συμμετέχοντας σε events και εργαστήρια με καλλιτέχνες, designers, επιχειρηματίες, με δημιουργούς και με ανθρώπους που κάνουν την ιδέα τους πράξη!

Οι ιδιαίτερες συλλογές, σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να συνδέονται με το ευρύτερο concept των ζωντανών εμπειριών, ξεδιπλώνονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών: την τέχνη του σκέπτεσθαι, τη δύναμη του διαλόγου, τον ενθουσιασμό της δημιουργίας, τον κόσμο του άντρα και της γυναίκας και την υπεροχή της αρχιτεκτονικής. Οι συλλογές περιλαμβάνουν μοναδικά είδη διακόσμησης και design, αντικείμενα μόδας και lifestyle, γραφική ύλη καθώς επίσης και προϊόντα καθημερινής χρήσης τόσο για το σώμα αλλά και για την ψυχή!

Με στόχο της ενίσχυση της τοπικής οικονομίας & της δημιουργικότητας

Πρόθεση της SOPHIA Enjoy Thinking  είναι να ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία, τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία. Μία μεγάλη γκάμα χειροποίητων αντικειμένων περιβάλλουν ποικίλες εμπειρίες (ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια), οι οποίες μπορεί να σας οδηγήσουν να ανακαλύψετε μία άγνωστη πλευρά του κόσμου ή ακόμα και του εαυτού σας.

Έχει δημιουργήσει βιώσιμες και μακροχρόνιες συνεργασίες με δημιουργούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος για καινοτομία, design, ιστορία και σκέψη. Το SOPHIA Enjoy Thinking Live είναι ένας χώρος που γιορτάζει την επιτυχία της συνεργατικής διαδικασίας.

Συλλογή αφιερωμένη στον άντρα: «Ο Μαύρος Κόσμος του Άντρα»

Άντρας: ένα ον σε εξερεύνηση νοήματος – Πλάτωνας
Το μαύρο είναι ποιητικό.

Αυτή η εξειδικευμένη σειρά είναι ένας ύμνος στις ανδρικές αξίες: θάρρος, δύναμη, κομψότητα και πρεστίζ. Αναγνωρίζει ότι το μαύρο χρώμα είναι συνώνυμο με τη δημιουργικότητα, το εκλεπτυσμένο στυλ και την ενέργεια για ζωή.

Η σειρά αυτή περιλαμβάνει αγαλματίδια ηρωικών και θεϊκών ανδρικών μορφών του αρχαίου κόσμου, γραφική ύλη και άλλα αντικείμενα που προσθέτουν ένα πιο εκλεπτυσμένο στυλ στη ζωή ενός άνδρα.

Γυναικεία συλλογή γιατί… οι γυναίκες είναι οι αρχιτέκτονες της κοινωνίας

Μπορεί να είναι ένας ανδρικός κόσμος, αλλά δε θα ήταν τίποτα χωρίς τις γυναίκες.

Εμπνευσμένη από κλασσικά στοιχεία, αλλά με μία μοντέρνα ματιά, η σειρά έχει επιμεληθεί προσεκτικά ώστε να γιορτάζει τη γυναικεία δύναμη, ομορφιά, χάρη και κομψότητα. Μία ποιοτική σειρά fashion και design αντικειμένων, από χειροποίητα τσαντάκια και μεταξωτά μαντήλια, μέχρι κοσμήματα και αγαλματίδια αρχαίων Ελληνίδων θεοτήτων, έχει επιλεγεί για να προσθέσει ένα θεϊκό άγγιγμα στην καθημερινότητά σας.

Μην ξεχνάτε ότι είσαστε οι Θεές της κοινωνίας.

Αρχιτεκτονική Έμπνευση

Η αρχιτεκτονική είναι παντού. Η αρχιτεκτονική είναι κάθε μέρα.

Η υπεροχή της βρίσκεται στις ελαφρώς διαστρεβλωμένες οριζόντιες γραμμές του Παρθενώνα, σχεδιασμένες προσεκτικά από τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, σε μία αχτίδα φωτός που χτυπάει μια πλευρά κτηρίου του Louis Khan, ή στις κομψές γραμμές του Δημήτρη Πικιώνη, που ζωντανεύουν την εμπειρία της ανάβασης προς την Ακρόπολη.

Η αρχιτεκτονική είναι ζωή. Είναι ένας τρόπος να δούμε, να σκεφτούμε και να προσφέρουμε. Το SOPHIA Enjoy Thinking Live σας δίνει μία πηγή έμπνευσης μέσω μιας σειράς αντικειμένων – γραφική ύλη, παιχνίδια, τοιχογραφίες μέσω της τεχνικής της διάχυσης, βιβλία και αρωματικά κεριά – που αναδεικνύουν το έργο και τη σκέψη εξαιρετικών αρχιτεκτόνων. Η κολεξιόν είναι σχεδιασμένη και επιμελημένη όχι μόνο για λάτρεις της αρχιτεκτονικής και για δημιουργικά μυαλά, αλλά και για τον οποιονδήποτε είναι σε διερεύνηση του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα.

Χώρος Σκέψης & Περισυλλογής

Το SOPHIA Enjoy Thinking τιμά το σκέπτεσθαι ως μία μορφή τέχνης, ως μία αστείρευτη πηγή δύναμης, έμπνευσης και δημιουργίας που μπορεί να σας οδηγήσουν στις πιο εκλεπτυσμένες ποιότητες του εαυτού σας και ένα βήμα πιο κοντά στο ποιοι πραγματικά είστε.

Το thinking zone είναι αφιερωμένο σε μια σειρά αντικειμένων – art de la table, αγαλματίδια και γραφική ύλη – τα οποία είναι βαθιά ριζωμένα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη.

Χώρος Διαλόγου

Είναι ένας χώρος που απλώνεται ανάμεσα σε ποικίλα θέματα, όπως η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η φιλοσοφία, το lifestyle και η ευζωία, όπου κοινά σκεπτόμενοι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία shopping και ταυτόχρονα να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Thinking Club. Δεν είναι απαραίτητο να ψωνίσετε!

Η Σκέψη είναι για κάθε μέρα. Η Σκέψη είναι για τον καθένα. Η Σκέψη είναι εδώ. Γι’αυτό το λόγο μία σειρά εκδηλώσεων θα λαμβάνουν χώρα στο κατάστημα σε τακτική βάση, όπου μικρά γκρουπ θα προσκαλούνται να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες με άλλους, δημιουργώντας και ιδανικά εμπνέοντας έναν κύκλο εν δυνάμει φίλων, που θα είναι γεμάτοι ιδέες και θα γιορτάζουν την έννοια της Σκέψης.

Ο χώρος περικυκλώνεται από μια σειρά βιβλίων και αξεσουάρ σπιτιού, που τιμούν τη δημιουργικότητα, το design, τη φιλοσοφία, την αρχαία ελληνική κληρονομιά και τη Σκέψη.

Η Αθήνα Τώρα

Η Αθήνα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και της Σκέψης. Η Αθήνα ήταν πάντα και ακόμη είναι μία πόλη δημιουργική, με ευφυία και πάθος.

Μία σειρά μοντέρνων αξεσουάρ και γραφικής ύλης έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν έναν διάλογο ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν της πόλης και το παρόν της.

Ηλεκτρική Αισθητική

«Ο ήλιος είναι καινούριος κάθε μέρα» – Ηράκλειτος

Το SOPHIA Enjoy Thinking φέρνει στο φως μία κολεξιόν στυλάτων φωτιστικών και lifestyle αξεσουάρ, που θα προσθέσουν μία ηλεκτρική και ατμοσφαιρική αίσθηση σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Δε θα φωτίσουν μόνο τον χώρο σας, αλλά και το μυαλό και τη διάθεσή σας.

Simply Dining

Πρέπει να τρώμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να τρώμε – Σωκράτης

Αγκαλιάζοντας την ισορροπία, μία ποιότητα βαθιά ριζωμένη στην αρχαία ελληνική σκέψη, το SOPHIA Enjoy Thinking Live παρουσιάζει μια κολεξιόν πολύ εκλεπτυσμένου art de la table. Μία ευρεία γκάμα προϊόντων ισορροπεί μεταξύ τέχνης και μοντέρνου design, ποιότητας και δημιουργικότητας, καθώς επίσης και αρχαίας ελληνικής σοφίας και του πνεύματος του 21ου αιώνα.

Γνωρίστε τους Δημιουργούς

Πρόθεση του SOPHIA Enjoy Thinking είναι να ενδυναμώσει την τοπική οικονομία, τη δημιουργικότητα και την δεξιοτεχνία. Μία ευρεία γκάμα προϊόντων, που έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα, θα πλαισιωθούν από μια σειρά ομιλιών. Βασικοί προσκεκλεμένοι είναι δημιουργοί που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες, τις ιδέες και τις φιλοδοξίες τους με όλους μας. Μία γιορτή για την ελληνική καινοτομία, στην οποία μπορεί να ανακαλύψετε μία άγνωστη πλευρά της Ελλάδας ή ακόμη και του εαυτού σας.

Συνεργασίες

Το SOPHIA Enjoy Thinking έχει δημιουργήσει βιώσιμες και μακροχρόνιες συνεργασίες με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και τρόπο σκέψης μαζί τους. Το SOPHIA Enjoy Thinking Live είναι ένας χώρος που αναδεικνύει την επιτυχία της συνεργατικής διαδικασίας. Είναι ανοιχτό στην εξάπλωση του δικτύου συνεργασιών του και στην προώθηση νέων ιδεών που βρίσκονται σε αρμονία με τη φιλοσοφία του.

Η νέα αισθητική στο ελληνικό design που διεγείρει τη σκέψη και εξάγει τον Ελληνισμό

Η SOPHIΑ Enjoy Thinking είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία με πολιτιστικό χαρακτήρα, η οποία γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια με κύριο μέλημά της, την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας παράλληλα μία νέα αισθητική στο ελληνικό design, μέσα από μοναδικά αντικείμενα. Το σύνθημα αυτής της ιδιαίτερης πρωτοβουλίας είναι Enjoy Thinking, καθώς βασική της πεποίθηση είναι ότι μέσα από την σκέψη μπορεί κανείς να αλλάξει και στη συνέχεια να αλλάξει και τον κόσμο γύρω του.

Αφουγκραστήκαν την πολύτιμη κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα και επιλέξαν εκείνα τα οποία τους ενέπνευσαν και τους έκαναν να σκεφτούν και να συλλογιστούν. Μία πολιτιστική πρωτοβουλία, που λειτουργεί με σκοπό την ανάδειξη καλλιτεχνών, τεχνιτών, επιχειρηματιών, designer και βιοτεχνών, ειδικά αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση και την προώθηση εντός αλλά και κυρίως εκτός των τειχών την ελληνική δημιουργικότητα και ιστορία, και γενικά της όμορφης πλευράς του τόπου μας.

Τα προϊόντα της SOPHIA Enjoy Thinking είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα. Η δημιουργική ομάδα της SOPHIA Enjoy Thinking, απαρτίζεται από αφοσιωμένους, ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους, όπως βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και την μεγάλη αγάπη για την χώρα μας και την ιστορία της.

Η SOPHIA έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως η Maison & Objet στο Παρίσι επί 4 συνεχόμενες χρονιές, η Top Drawer στο Λονδίνο και η Homi στο Μιλάνο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Flagship SOPHIA Enjoy Thinking Live:

www.sophia.com.gr/ www.facebook.com/sophia.enjoythinking.live

www.instagram.com/sophia.enjoythinking.live

Πινδάρου 15, Κολωνάκι, Αθήνα – 106 73, Ελλάδα

+30 210 3606930/ live@sophia.com.gr

SOPHIA Enjoy Thinking:

www.sophia.com.gr / www.facebook.com/sophiaenjoythinking/ https://www.instagram.com/sophia.enjoythinking/

SANDRA S.A., Καποδιστρίου 108, Μοσχάτο Αθήνα – 183 45, Ελλάδα

+30 210 9408980/ sales@sophia.com.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top