skip to Main Content

Made in Greece o «Γαϊδαράκος»: 100% φυσικά μέλια & αλείμματα με ξηρούς καρπούς από τον Μαραθώνα σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Σιγκαπούρη

Η ιδέα της παραγωγής 100% φυσικών τροφίμων, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά και κυρίως βασισμένα στα ελληνικά μελισσοκομικά προϊόντα ήταν για την Αγγελική Παπαράδη, τεχνολόγο γεωπόνο βιολογικής γεωργίας με μεταπτυχιακό στην ασφάλεια τροφίμων και τον σύζυγό της Μιχάλη Ξυλούρη, ηλεκτρονικό μηχανικό, ήταν μία πηγαία ανάγκη για αγνά ελληνικά προϊόντα.

Κάπως έτσι, ο «Γαϊδαράκος» ξεκίνησε το ταξίδι του το 2014 στην περιοχή του ιστορικού Μαραθώνα, περίπου 35 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας. Πλέον ο Γαϊδαράκος είναι μιας μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση με ένα σύγχρονο εργαστήριο παραγωγής τροφίμων.

Τα προϊόντα που παράγουν είναι αλείμματα με μέλι αποκλειστικά από τα Δωδεκάνησα και ξηρούς καρπούς και βασίζονται σε πρώτες ύλες από αξιόπιστους παραγωγούς που αναζήτησαν με υπομονή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, ο «Γαϊδαράκος» διαθέτει μία σειρά από εξαιρετικά μέλια με αιθέρια έλαια, όπως με μέντα, με ευκάλυπτο, με λεμόνι κ.α., μούσλι με γύρη, σνακ ξηρών καρπών και ταχίνι σε διάφορες παραλλαγές, όπως μέλι με ταχίνι και κακάο.

Παράλληλα η επιμονή στην υψηλή ποιότητα και στην εφαρμογή μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας που έχουν ήδη βρει το δρόμο τους στις αγορές του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη).

Ο «Γαϊδαράκος» παρά τα μακρινά του ταξίδια, συνεχίζει με την ίδια επιμονή και υπομονή να παράγει 100% ελληνικά φυσικά προϊόντα, για όλη την οικογένεια.

WHO IS WHO

Αγγελική Παπαράδη

Η Αγγελική είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος Βιολογικής Γεωργίας, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια Albstadt-Sigmaringen και Hohenheim της Γερμανίας και στο Van Hall Larenstein της Ολλανδίας στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων και της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τον τομέα των τροφίμων μιας και η οικογένειά της από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή τροφίμων. Είναι η μία εκ των δύο ιδρυτών του Γαϊδαράκου και έχει αναλάβει τη διαχείριση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Μιχαήλ Ξυλούρης

Ο Μιχάλης είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Glamorgan στο Cardiff του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο δεύτερος εκ των ιδρυτών του Γαϊδαράκου και έχει αναλάβει τη συνολική μηχανοργάνωση τόσο της παραγωγής όσο και του τομέα των πωλήσεων του Γαϊδαράκου. Κύριο μέλημά του εξαρχής είναι η το δυνατόν πιο οικολογική λειτουργία του συνόλου των διαδικασιών της επιχείρησης με εξοπλισμό και μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον.

 

 

 

34ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος ΤΗΛ. 2155102560
www.gaidarakos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top