skip to Main Content

Made in Greece οι αμπελώνες Μάρκου: 4 γενιές καλό κρασί σε τίμιες τιμές από την Παιανία – Εξαγωγές σε 5 χώρες

H οικογένεια Μάρκου διαθέτει βαθιά γνώση και αγάπη για την αμπελουργία, δύο βασικά συστατικά επιτυχία τα οποία μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, με συνέπεια και μεράκι. Καρπός αυτής της διεργασίας ήταν η δημιουργία μίας σύγχρονης οινοποιητικής μονάδας στην Παιανία, όπου σήμερα η τέταρτη γενιά Μάρκου καταθέτει τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς.

Από το 1908 όπου ο προπάππους Σπύρος Μάρκου φυτεύει στα κτήματα της οικογένειας στα Σπάτα το άγιο Σαββατιανό, την μοναδική αυτή ποικιλία γηγενής της Αττικής έως το σήμερα η οικογένεια γράφει ιστορία στο καλό, ποιοτικό κρασί.

Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, που κρατά 150 χρόνια, ίδρυσαν το 1983 μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην Παιανία, στην μεσογαία της Αττικής, περιοχή γνωστή σχεδόν «από πάντα», για την παραγωγή οίνου και της παραδοσιακής αττικής ρετσίνας. Σήμερα πια, τους προφταίνει και η 4η γενιά, οι οποίοι ως νεότεροι οινοπαραγωγοί, με ειδικευμένη γνώση και φρεσκάδα καταθέτουν τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς και έμπνευσης συνετά συνδυασμένα με την πείρα των πατεράδων τους.

Το οινοποιείο των «Αμπελώνων Μάρκου» αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα στην Νεμέα Πελοποννήσου -του οποίου μεγάλο μέρος πλέον καλλιεργείται βιολογικά-,παραγωγή την οποία ενισχύει και με σταφύλια εκλεκτών αμπελουργών τους οποίους καθοδηγεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ποιότητας των οίνων που παράγει και με τους οποίους διατηρεί μακρές και πιστές συνεργασίες.

Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι το Σαββατιανό, (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας), το Ασσύρτικο, ο Ροδίτης, το Αθήρι, το Μοσχοφίλερο, το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά, η γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η ιταλική Trebbiano.

Μια πληθώρα από εκλεκτές ετικέτες διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, εξάγεται σε πέντε χώρες και δεν σταματάει να κερδίζει βραβεία χάρη στην ποιότητά της.

Το οινοποιείο των Αμπελώνων Μάρκου είναι επισκέψιμο και ανοικτό σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωριστούν με την οινοποιητική διαδικασία από κοντά. Επίσης, διατηρεί κάβα όπου, κατόπιν συνεννόησης, πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες και όπου τα εκλεκτά κρασιά των Αμπελώνων πωλούνται σε τιμές φιλικές.

Η premium συλλογή “Wine Expressions” ή “Οινικές Εκφράσεις”, δημιουργήθηκε από την τέταρτη και νεότερη γενιά στο οινοποιείο και ακολουθεί έναν πιο μοντέρνο και minimal σχεδιασμό των ετικετών τηρώντας αυστηρά τα υψηλότερα ποιοτικά standards, αξιοποιώντας τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του οινοποιείου και εφαρμόζοντας πρωτοπόρες ιδέες και μεθόδους.

Οι ετικέτες Ροδαυγή λευκό και ερυθρό, οι οποίες περιλαμβάνονται αρκετά χρόνια στην παραγωγή του οινοποιείου, είναι από τα πιο “value for money” προϊόντα της αγοράς σε εξαιρετική ποιότητα.

Οι ετικέτες:

Οι Αμπελώνες Μάρκου λειτουργούν παράλληλα και ως πολυχώρος εκδηλώσεων, διοργανώνοντας γάμους κι άλλες σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής μας.

Αμπελώνες Μάρκου

Διεύθυνση:1ο χλμ. Παιανίας – Μαρκόπουλου
Παιανία Αττικής

Τηλέφωνο:210 66 44 711

Fax:210 66 44 123

Ε-mail:info@markouwines.gr

Website / Facebook

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top