skip to Main Content

Made in Greece η Symphonia: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, ευωδιαστό μέλι & spreads μελιού από τη Λακωνική γη

Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα παρά το ότι αυτό μπορεί να φέρει εμπόδια και πίστη στην παράδοση και την εμπειρία των προηγούμενων γενεών που αποτελεί μάθημα για τις νεότερες. Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία της εταιρείας Symphonia, που αγαπά την ελληνική γη και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα που της προσφέρει.

Ελαιόλαδο, ελιές και μέλι παράγονται με αφετηρία ένα λιοστάσι της λακωνικής γης με περισσότερα από χίλια λιόδεντρα. Φυτεμένα εδώ και τρεις γενιές προσφέρουν απλόχερα τα πολύτιμα δώρα τους, τις πεντανόστιμες ελιές και το παρθένο λάδι, σε όσους κάθε χρόνο συμμετέχουν στις πατροπαράδοτες εργασίες της φροντίδας τους.

Αυτός ο οικογενειακός ελαιώνας ήταν η αφορμή για την ίδρυση της εταιρείας Symphonia, που με μεράκι και πάθος παράγει θησαυρούς βγαλμένους από την ελληνική γη και τους παρουσιάζει περήφανα σε όλο τον κόσμο.

Συστηματικά και στρατηγικά η εταιρεία Symphonia προωθεί παγκοσμίως μια σειρά παραδοσιακών ελληνικών αλλά και μεσογειακών προϊόντων, τα οποία ξεχωρίζουν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις εμπνευσμένες συσκευασίες τους. Το πάθος για την υψηλή ποιότητα την οδηγεί σε επίμονες αναζητήσεις, έρευνες, εργαστηριακές και γευστικές δοκιμές που έχουν ως αποτέλεσμα νέες προϊοντικές προτάσεις. 

Ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας είναι τα ελαιόλαδα Elea Terra. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Κροκεές Λακωνίας ΠΟΠ) «Elea Terra» παράγεται στον συνεταιρισμό της λακωνικής κωμόπολης των Κροκεών που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Διαθέτει πικάντικη γεύση μεσαίας έντασης. Στο ακαταμάχητο άρωμά του διακρίνουμε πινελιές πράσινων φύλλων αλλά και ζωηρές νότες εσπεριδοειδών. Η οξύτητά του είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Πλούσια, φρουτώδη γεύση και ευφραντικό άρωμα διαθέτει το Elea Terra Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό, Λακωνία ΠΓΕ, το οποίο παράγεται σ’ ένα μικρό, ημιορεινό χωριό κοντά στη Σπάρτη, από μια ομάδα αγροτών σε πιστοποιημένους βιολογικούς ελαιώνες και ελαιοτριβεία. Το ελαιόλαδο αυτό τυγχάνει επίσημης αποδοχής, αναγνωρισμένο ως «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης».

Για τη σειρά από ελιές και πάστα ελιάς Elea Terra, η εταιρεία επιλέγει την καλύτερη πρώτη ύλη και τηρεί πιστά τα διδάγματα της χιλιόχρονης τέχνης της παρασκευής τους.

Την προϊοντική γκάμα της εταιρείας έρχεται να συμπληρώσει η σειρά Melion, που απαρτίζεται από ελληνικά μέλια, τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητα του χαρακτήρα τους. Μέλι από θυμάρι, από πεύκο, μέλι Ελάτης Βυτίνας και με μαστίχα Χίου. Όλα είναι μοναδικά τόσο ως προς τις γευστικές όσο και ως προς τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Όσο για τον ιδιαίτερο συνδυασμό των δασόμελων με το μαστιχέλαιο, αυτός αποτελεί ένα μεθυστικό μείγμα που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, αλλά προσφέρεται επίσης και για ευφάνταστους μαγειρικούς πειραματισμούς. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα spreads μελιού και… η επιλογή είναι δική σας!

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top