skip to Main Content

Made in Greece τα τα μέλια «Eulogia of Sparta»: Σε Harrods, Selfridges, τα λατρεύει η Oprah Winfrey! – 9 ώρες πεζοπορίας για την συλλογή τους!

Κάποιες χώρες είναι σε θέση να παράγουν τους καλύτερους κόκκους καφέ, άλλες το καλύτερο κρασί, άλλες το πιο αγνό ελαιόλαδο. Η χώρα μας έχει την «Ευλογία» να παράγει, μεταξύ άλλων, και το καλύτερο μέλι στον κόσμο κι αυτή η «Ευλογία» που σας παρουσιάζουμε σήμερα ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Σπάρτη το 2012. 

 

Το μεράκι, η όρεξη και η αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτό το ελληνικό brand παραγωγής ανώτερης ποιότητας μελιού και ελαιολάδου για την χώρα τους, την Ελλάδα, ήταν τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην επιτυχία σε αυτό που κάνουν. Όμως οι φυσικές ιδιότητες της «ευλογημένης» γης της Σπάρτης, ήταν η αιτία που τους επέτρεψε να επενδύσουν στη δημιουργία προϊόντων μοναδικής ποιότητας, ακριβώς λόγω του κλίματος, του εδάφους, των πόρων και της συνολικής φυσικής τοποθέτησής της στον κόσμο.

 

Τα Premium προϊόντα της Σπάρτης Eulogia of Sparta είναι πολυβραβευμένα σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς τόσο για την εξαιρετική ποιότητά τους όσο και για το πρωτοποριακό design των συσκευασιών. Είναι προϊόντα μοναδικά, προσεγμένα στην εμφάνιση, όμως το κυριότερο είναι ότι μιλούν στους ουρανίσκους των καταναλωτών, γι’ αυτό και διεκδικούν δικαίως μία θέση στα ράφια της παγκόσμιας αγοράς.

Μέλι με μαστίχα Χίου, ένα ακατέργαστο μέλι που προέρχεται από πεύκα και αναγνωρίζεται ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Το μέλι αυτό συνδυάζει δύο από τους πιο γνωστούς φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας, το ακατέργαστο μέλι και τη Μαστίχα της Χίου. Αυτό το αρωματικό Ultra Premium μέλι είναι σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστο στον ουρανίσκο σας από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Οι μοναδικές γεύσεις του μελιού πεύκου αλληλεπιδρούν απρόσκοπτα με την κλασσική γεύση της μαστίχας που είναι γνωστή εδώ και αιώνες.

Το καθαρό αυτό ακατέργαστο μέλι, Arkoi Pine Honey with Chios Mastic, προέρχεται από ένα μικρό νησί στο κέντρο του Αιγαίου, που ονομάζεται Αρκοί, όπου οι μέλισσες εργάζονται καθημερινά για να παράγουν μοναδικό νέκταρ από πεύκα υπό τον ζεστό ήλιο της Μεσογείου.

Οι Αρκοί είναι ένα μικρό βραχώδες νησί στο νότιο Αιγαίο, το οποίο έχει διατηρηθεί ανεπηρέαστο στη διάρκεια των αιώνων και παραμένει το ίδιο όπως και στην αρχαιότητα. Είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του και για τη χούφτα των κατοίκων που ζουν σήμερα στο νησί, διατηρώντας την παράδοση και τον πολιτισμό του Αιγαίου ζωντανό.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μέλι, το Βιολογικό μέλι Ελάτου – Organic Honey from Fir, δημιουργείται κάθε τρία χρόνια από το μελιτώματα που αφήνουν πίσω τους οι αφίδες που εκχυλίζουν και τροφοδοτούν το χυμό του ελάτου. Πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες και αποκλειστικές ποικιλίες στον κόσμο.

Το βραβευμένο αυτό βιολογικό μέλι από έλατο περιορισμένης έκδοσης συλλέγεται στην ορεινή περιοχή του Μαινάλου της Ελλάδας. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μέλι που δημιουργείται όταν οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια, το μέλι αυτό δημιουργείται από το μέλι που αφήνεται πίσω από τις αφίδες που εκχυλίζουν και τροφοδοτούν το χυμό των ελάτων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όχι μόνο για τη συγκομιδή αυτού του εξαίρετου τύπου μελιού, αλλά και για τις ίδιες τις μέλισσες, προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία μέσα σε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα που δεν βρίσκεται πουθενά αλλού.

Αυτό το σπάνιο, ακατέργαστο μέλι είναι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και το μόνο μέλι από την Ελλάδα. Η παχιά υφή της καραμέλας και η μαργαριταρένια λάμψη κάνουν αυτό το μέλι παγκόσμιας κλάσης να «εκρήγνυται» στον ουρανίσκο με την εξαιρετική γεύση και το άρωμά του. Τόσο ιδιαίτερο και τόσο μοναδικό που ακόμα και η Oprah Winfrey το βράβευσε συγκαταλέγοντάς το ανάμεσα στα αγαπημένα της πράγματα το 2013!

Last but not least το Άγριο μέλι δρυός. Το ολοκαίνουργιο Wild Oak Honey έχει βραβευτεί με 3 αστέρια στα βραβεία Great Taste Awards, με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Επιπλέον, επιλέχθηκε ως ένα από τα Top 50 προϊόντα του 2015. Το μυστικό αυτής της περιορισμένης έκδοσης μελιού βρίσκεται στην παραγωγή του στα παρθένα βουνά της Πελοποννήσου της Ελλάδας. Συλλέγεται σε υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα, μακριά από οποιεσδήποτε αστικές περιοχές, σε ένα μέρος αναλλοίωτο από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας. Για την συλλογή του, οι παραγωγοί πρέπει να πεζοπορίσουν μέχρι και 9 ώρες στα βουνά για να φτάσουν στις κυψέλες τους. Λόγω της απαιτητικής μεθόδου παραγωγής, αυτή η ποικιλία Wild Honey Wild είναι εξαιρετικά σπάνια.

Στα top και νέα προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγεται και το Turmeric Golden Honey Special Edition, ένα καθαρό υψηλής ποιότητας ελληνικό μέλι με ένα μοναδικό μίγμα ελιξίριου μπαχαρικών, που του δίνει ένα μοναδικό λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Το κάρδαμο περιέχει μια σειρά ενεργών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας, να ενισχύσουν την αντιοξειδωτική δραστηριότητα και να μειώσουν το άγχος. Το αρωματικό και πικάντικο τζίντζερ, αυξάνει τα οφέλη για την υγεία και για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Τέλος, η κανέλα Κεϋλάνης ενισχύει τη γεύση και τα αρώματα του τελικού προϊόντος, ενώ προσφέρει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά αποτελέσματα.

 

Εξίσου ιδιαίτερα με μοναδικές γευστικές και θρεπτικές ιδιότητες είναι και τα πολυβραβευμένα ελαιόλαδα “Eulogia of Sparta”.

 

Τα προϊόντα “Eulogia of Sparta” φιγουράρουν στα ράφια κάποιων από τα μεγαλύτερα καταστήματα στον κόσμο, όπως τα Harrods και το Selfridges.  Αναζητήστε τα ολα εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στο Facebook και στο Instagram.

Eulogia of Sparta
Μουργκανάς 31, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 6906673651
E-mail:  sales@eulogiaproducts.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top