skip to Main Content

Σάρωσε με χρυσό βραβείο στην Ιαπωνία το νέο ελαιόλαδο Gemstone – Στα 95 τα διεθνή βραβεία των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Όχι μία, αλλά δύο ξεχωριστές βραβεύσεις κατάφερε να αποσπάσει το νέο αρωματικό ελαιόλαδο Gemstone Flavored Blend Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σε έναν από τους κορυφαίους γευσιγνωστικούς  διαγωνισμούς, το Japan Olive Oil Prize 2019.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η Ιαπωνία, επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη για τον Έλληνα παραγωγό Γιώργο Σακελλαρόπουλο, που είδε τους κόπους, την προσπάθεια και την αγάπη του για την ελληνική γη και την ελιά να επιβραβεύεται διεθνώς.

Ο διεθνής διαγωνισμός Japan Olive Oil Prize 2019 πραγματοποιήθηκε στις 8 με 12 Απριλίου 2019  για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο Tόκυο της Ιαπωνίας.

Σε μία απαιτητική διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), ειδικοί γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και αξίας, γεύτηκαν, αρωματίστηκαν και επιβράβευσαν την ποιότητα του Gemstone Flavored Blend Evoo, χαρίζοντας στο ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο το ΧΡΥΣΟ βραβείο – GOLD medal, αλλά και το Best Flavored evoo 2019. 

Η πολύ υψηλή βαθμολογία (9,00 – 9,49 / 10 πόντους) που συγκέντρωσε το νέο αρωματικό ελαιόλαδο Gemstone Flavored Blend Evoo αποτελεί μεγάλη τιμή και επιβράβευση μίας προσπάθειας 27 χρόνων για την επίτευξη της ανώτερης ποιότητας και φυσικά για την τοποθέτηση της χώρας μας στο διεθνή χάρτη των καλύτερων ελαιολάδων του κόσμου.

Τρεις ξεχωριστές ποικιλίες ελιάς (Κορωνέικη, Αθηνοελιά, Καλαμών) συνδυάζονται με τη φυσική προσθήκη τζίντζερ, μοσχολέμονου και βασιλικού και δημιουργούν το Gemstone Evoo limited edition. Το εξαιρετικό αυτό αρωματικό ελαιόλαδο αναδεικνύεται ως ένα ελαιόλαδο υψηλής γαστρονομίας, αποτελώντας παράλληλα ένα από τα νέα λειτουργικά και καινοτομικά αρωματικά λάδια υψηλής ποιότητας των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Το Gemstone Flavored Blend Evoo είναι μια μοναδική γευστική εμπειρία, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια των κλασσικών ελαιολάδων. Αποτελεί μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και μπορεί να προστεθεί σε πληθώρα πιάτων, να τα αναδείξει και να δώσει τα υψηλά γευστικά χαρακτηριστικά πέρα από τα όρια ενός απλού αρωματικού λαδιού.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την τιμή αυτής της διεθνούς βράβευσης του ελαιολάδου μας Gemstone Blend evoo, στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του και στην πρώτη του συμμετοχή σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμόύς ελαιολάδου παγκοσμίως, που καταφέρνει να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης στην Ιαπωνία», δηλώνει ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Η συγκεκριμένη διπλή βράβευση αποτελεί το 93ο συνολικά βραβείο για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, σε παγκόσμιους και διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Ο διαγωνισμός Japan Olive Oil Prize 2019, ο οποίος τελείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Εμπορικού επιμελητηρίου στην Ιαπωνία, διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, βάσει του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου και των διεθνών γευστικών κανόνων και προτύπων.

Φέτος, συμμετείχαν πολυάριθμα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως Αυστραλία, Κίνα, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία, Τουρκία, Η.Π.Α κ.α. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Όμως, οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Διπλή ασημένια βράβευση ήρθε και από τον 24ο παγκόσμιο διαγωνισμό αποκλειστικά βιολογικών ελαιολάδων, BiolPrize 2019 στην Ιταλία, με απόλυτη ισοψηφία των δύο ελαιολάδων:

  • ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ βιολογικό, με ασημένιο βραβείο, BiolPrize 2019
  • ΑΡΜΟΝΙΑ βιολογικό, με ασημένιο βραβείο, BiolPrize 2019

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας 20 – 22 Μαρτίου 2019, με συμμετοχή εκατοντάδων δειγμάτων βιολογικών ελαιολάδων από όλο τον κόσμο, τα οποία δοκιμάστηκαν από εξειδικευμένο πάνελ ειδικών γευσιγνωστών του διεθνούς διαγωνισμού BiolPrize 2019, ενώ παράλληλα τεσταρίστηκαν σε όλες τις χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου IOC.

 

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την τιμή αυτής της μεγάλης διπλής παγκόσμιας βράβευσης των βιολογικών ελαιολάδων μας στην πιο δύσκολη ελαιοκομική χρονιά για την χώρα μας στα πενήντα τελευταία χρόνια», σημειώνει μετά τη βράβευση ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

 

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με την μεγάλη διπλή αυτή βράβευση στην Ιταλία, αγγίζουν πλέον τα 95 παγκόσμια βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Website: bioarmonia.gr
Facebook: @ElaionesSakellaropoulou
Instagram: @sakellaropoulos_organic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top