skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η Vitabroad της Κατερίνας Εξακουστίδου: Πακέτα ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα σε ασθενείς από Ευρώπη, Αμερική, Άιγυπτο & Σαουδική Αραβία

Η VitAbroad είναι η startup εταιρεία που έχει βάλει στόχο να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον χάρτη του Παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού.

Με έτος ίδρυσης το 2014 παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού, προσαρμοσμένες στις δικές τους εξατομικευμένες ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το πακέτο υγειονομικής περίθαλψης η VitAbroad αναλαμβάνει να προσφέρει συμπληρωματικά πακέτα τουρισμού που περιλαμβάνουν τη διαμονή, τη μεταφορά, αλλά κι άλλες τουριστικές υπηρεσίες.

Ιδρύτρια της πλατφόρμας είναι η Κατερίνα Εξακουστίδου, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος πτυχίου MBA. Έχοντας εμπειρία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θέλησε να δημιουργήσει μία πλατφόρμα που θα μπορέσει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των ασθενών του εξωτερικού όταν αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Το όραμά της εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και με ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αοφύ ήδη μετρά πελάτες από χώρες όπως η Αγγλία, η Αμερική, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, αλλά εξυπηρετεί ακόμη και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Η Κατερίνα Εξακουστίδου μίλησε για όλα στο MadeinGreece.news

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η Vitabroad είναι εταιρεία διαμεσολάβησης ιατρικού τουρισμού
  • αναλαμβάνει να προετοιμάσει όλο το πλάνο θεραπείας ξεκινώντας από τον ιατρό και την κλινική, τις μεταφορές τους και όλα αυτά με κύριο γνώμονα την χειρουργική επέμβαση
  • ο ιατρικός τουρίστας απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, καθώς τα προσφερόμενα πακέτα περιλαμβάνουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας σε προσιτό κόστος και ψυχολογικά οφέλη
  • Εχουμε εξυπηρετήσει ασθενείς από την Αγγλία και την Αμερική. Ακολουθούν η Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, ενώ έχουμε εξυπηρετήσει και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό
  • η επιτυχία είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, συγκυριών, καταστάσεων, και φυσικά της ίδιας της ιδέας
  • Θα θέλαμε η εταιρεία να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ασθενών του εξωτερικού όταν αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Tι είναι ακριβώς η VitAbroad και πως λειτουργεί;

Η Vitabroad είναι εταιρεία διαμεσολάβησης ιατρικού τουρισμού. Ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού. Εν συντομία, εξυπηρετούμε ασθενείς από διάφορες χώρες οι οποίοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση ή θεραπεία. Η Vitabroad αναλαμβάνει να προετοιμάσει όλο το πλάνο θεραπείας, ξεκινώντας από τον ιατρό και την κλινική, τις μεταφορές τους και όλα αυτά με κύριο γνωμονα την επέμβαση. Κάποιοι εκ των πελατών μας επιλέγουν να συνδυάσουν τις ιατρικές υπηρεσίες με τουρισμό στην Ελλάδα – συμπληρωματικά, λοιπόν, αναλαμβάνουμε τα εισιτήρια και οποιοδήποτε ταξίδι εντός Ελλάδος επιλέξουν να κάνουν. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα, παρέχουμε υπηρεσίες διαμονής, μεταφοράς εντός της πόλης αλλά και της Ελλάδας και, εάν ενδιαφέρεται ο ασθενής, επιπλέον τουριστικές υπηρεσίες, πάντα, φυσικά, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό.

Τι σημαίνει ιατρικός τουρισμός; Πως διαμορφώνεται το τοπίο του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο έρχεται να συνεισφέρει η VitAbroad;

Ιατρικός τουρισμός είναι η βιομηχανία κατά την οποία ασθενείς ταξιδεύουν εκτός συνόρων προκειμένου να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες.Οι βασικοί λόγοι που τους ωθούν να πάρουν μία τέτοια απόφαση είναι το υψηλό κόστος στις χωρες διαμονής, μεγάλες λίστες αναμονής, χαμηλά πσοοστά επιτυχίας σε συγκεκριμένου είδους επεμβάσεις και θεραπείες, αναζήτηση ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Γιατί κάποιος να απευθυνθεί στην VitAbroad; Τι έχει να κερδίσει; Ποια τα ανταγνωιστικά σας πλεονεκτήματα;

Επιλέγοντας την εταιρεία, ο ιατρικός τουρίστας απολαμβάνει οικονομικά οφέλη, καθώς τα προσφερόμενα πακέτα περιλαμβάνουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας σε προσιτό κόστος-ιδίως όταν πρόκειται για αισθητικού τύπου επεμβάσεις, εξωσωματική, οδοντιατρικές θεραπείες και επεμβάσεις ματιών-αλλά και ψυχολογικά οφέλη, καθώς η εταιρεία παρέχει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ιατρικού τουρισμού η οποία περιλαμβάνει πέρα από το κομμάτι της υγείας και εξατομικευμένες ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες. Κάθε πακέτο ιατρικού τουρισμού είναι διαμορφωμένο στις ανάγκες και την ψυχολογία του εκάστοτε πελάτη. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για εξωσωματική θα απολαύσει συμπληρωματικά ένα ιδιαίτερο ταξίδι εντός της χώρας το οποίο θα βοηθήσει στην ψυχολογική υποστήριξη της διαδικασίας και μελλοντικά θα αποτελεί μία ωραία ανάμνηση.

Τι ανταπόκριση υπάρχει και από ποιες χώρες προέρχονται οι «πελάτες» σας;

Ως εταιρεία που απευθύνεται σε παγκόσμια κλίμακα, έχουμε εξυπηρετήσει ασθενείς από πολλές χώρες με κύριες την Αγγλία και την Αμερική. Ακολουθούν η Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, ενώ έχουμε εξυπηρετήσει και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Θα συμβουλεύατε κάποιον νέο να ασχοληθεί με τις startup σήμερα και να χτίσει τη δική του επιχείρηση;

Φυσικά, η επιχειρηματικότητα είναι δημιουργία. Ακόμα κι αν αποτύχεις, έχεις σίγουρα αποκτήσει εμπειρία, γνώσεις και έχεις διευρύνει τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά σου.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικά στοιχεία που οδηγούν μία επιχείρηση στην επιτυχία; Τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ιδέα, η ομάδα, τα χρήματα ή κάτι άλλο;

Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία στο χώρο, η επιτυχία είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, συγκυριών, καταστάσεων, και φυσικά της ίδιας της ιδέας.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η Vitabroad είναι κατά κόρον ελληνική εταιρεία και προσπάθεια. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε νέοι ιατροί και επιστήμονες να παραμένουν στη χώρα, αλλά και επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου της υγείας και του τουρισμού να επωφεληθούν από την εισροή ιατρικών τουριστών.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η VitAbroad; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Όραμά μας είναι να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους ιατρικούς προορισμούς παγκοσμίως. Θα θέλαμε η εταιρεία να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ασθενών του εξωτερικού όταν αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

WHO IS WHO

Η Κατερίνα Εξακουστίδου είναι μία νέα επιχειρηματίας στον κλάδο του Ιατρικού Τουρισμού. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης καθώς ξεκίνησε την καριέρα της σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας παρέχοντας διαδικαστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποδοχής και παρακολούθησης σε ασθενείς επί καθημερινής βάσης, συνέχισε να αποκτά πολύτιμη εμπειρία στον κλάδο της υγείας καθώς εργάστηκε ως Συντονίστρια Διεθνών Ασθενών, παρέχοντας πλήρη προγράμματα σε διεθνείς ασθενείς. Η καθημερινή επαφή με τους ασθενείς –διεθνείς αλλά και εγχώριους- ανέπτυξε την ανάγκη να προσφέρει πιο απλοποιημένες διαδικασίες καθώς και να τους υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Κατερίνα αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει πτυχίο MBA.

Ως συνιδρύτρια της Vitabroad | Health Tourism in Greece προτεραιότητά της είναι να προσφέρει το καλύτερο των ιατρικών υπηρεσιών για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top