skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η Funkmartini της Αλεξίας: Κλείνεις ραντεβού για κομμωτήριο ή νύχια, αισθητικό από το κινητό σου – 1 εκατ. επισκέψεις το 2018, μεγάλοι επενδυτές

Πώς θα σου φαινόταν να μπορούσες να κλείσεις ραντεβού στον καλύτερο κομμωτή και αισθητικό για οποιαδήποτε υπηρεσία ομορφιάς και περιποίησης αναζητάς μέσα σε λίγα λεπτά από το κινητό σου τηλέφωνο ή το tablet; Ναι, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και μπορείς να το κάνεις μέσω της πλατφόρμας Funkmartini.

Η ιδέα προέκυψε από αυτή την προσωπική ανάγκη της ίδιας της ιδρύτριας της πλατφόρμας, της Αλεξίας Κωτσή, που δεν άργησε να την καλύψει δημιουργώντας τον πρώτο καινοτόμο online οδηγό για την ομορφιά & την ευεξία.

Η Funkmartini είναι η ψηφιακή ατζέντα που χρησιμοποιούν τα καλύτερα σαλόνια ομορφιάς στην Ελλάδα. Σήμερα συνεργάζεται με 1000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και κάθε μήνα διαχειρίζεται πάνω από 600.000 ραντεβού.

Μία απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην πορεία της ήταν και η συνεργασία της με την αντίστοιχη ιταλική πλατφόρμα UALA, που επένδυσε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της Funkmartini.

Για να μιλήσουμε και με αριθμούς και χρονολογίες το Νοέμβριο του 2014 ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner της Venture Friends και ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO Tripsta SA επένδυσαν στην Funkmartini. Τον Φεβρουάριο του 2016, η εταιρεία ολοκλήρωσε ακόμη ένα επενδυτικό γύρο από την Venture Friends και άλλους ιδιώτες επενδυτές. Συνολικά η εταιρεία μέσα σε διάστημα 3 ετών «σήκωσε» πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αν δεν είναι αυτό πραγματικό made in Greece success story τότε ποιο είναι;

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε στο MadeinGreece.news η Ιδρύτρια Αλεξία Κώτση.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η Funkmartini, www.funkmartini.gr, ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια ως μια επιθυμία μου να αναπτύξω κάτι δικό μου και να «περάσω» στον επιχειρηματικό κόσμο
  • Είμαστε το μεγαλύτερο SaaS (Software as a Service) enabled marketplace στο χώρο των υπηρεσιών ομορφιάς στην Ελλάδα
  • παρέχουμε μία έξυπνη, εύχρηστη και ευέλικτη ηλεκτρονική ατζέντα στις επιχειρήσεις
  • Συνεργαζόμαστε με 1000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με κύριο όγκο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • Έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με την UALA και το SaaS βρίσκεται σε 5 ευρωπαϊκές αγορές, τη Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και στην Ελλάδα
  • Απαιτείται πάθος, όραμα και σωστή ανάλυση της αγοράς που δραστηριοποιείσαι έτσι ώστε να στηρίξει τα όνειρα σου και φυσικά να πείσει τους επενδυτές
  • η «επιτυχία» έγγυται αποκλειστικά στους ικανοποιημένους πελάτες

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Funkmartini; Tι είναι και πως λειτουργεί η Funkmartini;

Η Funkmartini, www.funkmartini.gr, ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια ως μια επιθυμία μου να αναπτύξω κάτι δικό μου και να «περάσω» στον επιχειρηματικό κόσμο. Στην προσπάθεια αυτή είχα δίπλα μου, 2 ακόμη συνιδρυτές, τον σύζυγο μου Γρηγόρη Σταματόπουλο και τον Χριστόδουλο Παπαχρήστου. Είμαστε το μεγαλύτερο SaaS (Software as a Service) enabled marketplace στο χώρο των υπηρεσιών ομορφιάς στην Ελλάδα. Συνδέουμε επιχειρήσεις ομορφιάς, όπως κομμωτήρια, nail bar, ινστιτούτα ομορφιάς & αισθητικής με καταναλωτές που ψάχνουν ραντεβού για υπηρεσίες ομορφιάς & περιποίησης στο ίντερνετ. Παράλληλα, παρέχουμε μία έξυπνη, εύχρηστη και ευέλικτη ηλεκτρονική ατζέντα στις επιχειρήσεις και τους «μεταφέρουμε» στο ψηφιακό κόσμο.

Η ιδέα ξεκίνησε από εμένα όταν κάποια στιγμή εργαζόμουν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας (open space) & ντρεπόμουν να καλέσω στο τηλέφωνο το κομμωτήριο για να κλείσω ραντεβού. Θεώρησα ότι λείπει μια πλατφόρμα που να μπορείς να βρεις διαθέσιμο ραντεβού στο κομμωτήριο, να διαβάσεις αξιολογήσεις από άλλους πελάτες, να ανακαλύψεις τον εσωτερικό του χώρο μέσα από φωτογραφίες και κυρίως να μάθεις τις τιμές του. Γι’ αυτό και το έκανα! Το δημιουργήσαμε και το έχουμε αναπτύξει όλοι μαζί.

Τι ανταπόκριση υπάρχει αυτή την στιγμή; Πόσους χρήστες μετράτε και πόσα καταστήματα συμμετέχουν στην πλατφόρμα;

Ο στόχος μας είναι η πλήρη απορρόφηση και χρήση της ηλεκτρονικής ατζέντας από τις επιχειρήσεις γι’ αυτό και παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στα καταστήματα γύρω από τη πλατφόρμα αλλά και ευρέως γύρω από τη ψηφιακή εποχή. Συνεργαζόμαστε με 1000 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με κύριο όγκο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, το τελευταίο χρόνο έχουμε ξεπεράσει τις 1 εκατ. επισκέψεις στην πλατφόρμα μας.

Η συνεργασία σας με την Uala πως ξεκίνησε και πως σας έχει βοηθήσει;

Περίπου 1,5 χρόνο βρεθήκαμε να αναζητάμε επιπλέον κεφάλαια για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη τεχνολογία μας και να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα μπορεί να διαχειριστεί ένας κομμωτής, εύκολα, χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών. Εκείνη τη περίοδο ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας η UALA η οποία δραστηριοποιείτο ακριβώς στον ίδιο χώρο με εμάς στην Ιταλία και την Ισπανία και είχε αναπτύξει ακριβώς αυτή τη τεχνολογία. Έχουμε μια στρατηγική συνεργασία μαζί τους και το SaaS βρίσκεται σε 5 ευρωπαϊκές αγορές, τη Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και στην Ελλάδα.

Έχετε καταφέρει να σηκώσετε ένα σημαντικό ποσό χρηματοδότησης. Πώς τα καταφέρατε και τι απαιτείται για μία νέα startup με όνειρα, αλλά μικρό κεφάλαιο για να πετύχει;

Απαιτείται πάθος, όραμα και σωστή ανάλυση της αγοράς που δραστηριοποιείσαι έτσι ώστε να στηρίξει τα όνειρα σου και φυσικά να πείσει τους επενδυτές ότι πρόκειται για μια σωστή κατεύθυνση στην επένδυση τους. Πάνω από όλα όμως βάζω την σκληρή δουλειά που πρέπει να «ρίξεις» και τη προσήλωση σε αυτό που έχεις οραματιστεί.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Η αρχή ήταν τρομερά απαιτητική, από την δημιουργία του προϊόντος, τη σωστή επιλογή προσωπικού, τη σωστή επικοινωνία της τεχνολογίας μας στα καταστήματα. Κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε, χωρίς ανταγωνισμό, κάτι αρκετά απαιτητικό για το κομμωτηριακό κλάδο οπότε κάθε μέρα για εμάς είναι μια πρόκληση. Όμως πραγματικά η «επιτυχία» έγγυται αποκλειστικά στους ικανοποιημένους πελάτες. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προοδεύει σε ό,τι κι αν κάνει.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η ψυχή του ακόμη και τώρα είναι 100% ελληνική, οι συνιδρυτές ζούμε & εργαζόμαστε καθημερινά για να πετύχει το όραμα μας και φυσικά «ρισκάρουμε» καθημερινά, όπως όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, σε ένα άκρως απαιτητικό και ασταθές οικονομικό περιβάλλον.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Θα ήθελα να χρησιμοποιούν την ατζέντα όσο και τις αμέτρητες πληροφορίες που τους παρέχονται ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις ομορφιάς και μαζί με εμάς να εξελίσσονται και φυσικά να γεμίζουν τα καταστήματα τους από ικανοποιημένους πελάτες.

WHO IS WHO

Η Αλεξία Κωτσή σπούδασε Business & Marketing Τουρισμού στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και ξεκίνησε την καριέρα της ως Live Events Producer, σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής, όπου συνεργάστηκε με κορυφαία brands & εταιρείες τεχνολογίας όπως η GOOGLE, η COSMOTE, NOKIA, MICROSOFT, το MTV, NIKE, ABSOLUT κ.α.

Το 2012 ανέλαβε Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στο μεγαλύτερο online ταξιδιωτικό γραφείο στη ΝΑ Ευρώπη όπου είχε υπό την εποπτεία της επικοινωνίας σε 45 χώρες. Το 2013, παράλληλα με το διευθυντικό της ρόλο, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία, παρέχοντας τη δυνατότητα για online ραντεβού σε κομμωτήρια, nail bars & κέντρα αισθητικής. Οραματίστηκε την ιδέα, δημιούργησε μαζί με την ομάδα της το προϊόν και σήκωσε πάνω από 1εκ€ από ξένους & Έλληνες επενδυτές δημιουργώντας το 1ο glam tech startup που χρηματοδοτείται στην Ελλάδα.

Έχει αναγνωριστεί για την γυναικεία επιχειρηματική της αριστεία με το βραβείο «Γυναίκα Επιχειρηματίας» των Startup Awards 2018 και από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Νοέμβριο του 2018 ενώ έχει καταχωρηθεί στη λίστα «40 under 40» του ελληνικού περιοδικού Fortune για το 2015, 2016 & 2018. Είναι παντρεμένη με το Γρηγόρη Σταματόπουλο και έχουν ένα γιο 4 ετών.

Website / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top