skip to Main Content

Made in Greece: Τα πιο επιτυχημένα ελληνικά μαγιό της Σόφης Δελούδη με σικ… γεωμετρία για το καλοκαίρι του 2018

Οι γυναίκες θέλουμε να δείχνουμε και να νιώθουμε πάντα όμορφες, ακόμη και στην παραλία. Γι’ αυτό και η επιλογή μαγιό είναι μία σοβαρή υπόθεση. Θέλουμε να επιλέγουμε σχέδια που να ταιριάζουν στον σωματότυπό μας, να αναδεικνύουν τις καμπύλες μας και να κρύβουν τις ατέλειές μας. Σε αυτές τις ανάγκες έχει βασιστεί και η Σόφη Δελούδη για τη δημιουργία της καλοκαιρινής της συλλογής.

Η Σόφη Δελούδη σχεδιάζει μαγιό και beachwear για γυναίκες με αυτοπεποίθηση και προσωπική αντίληψη του στυλ. Η συλλογή της για το καλοκαίρι 2018 χαρακτηρίζεται από γεωμετρία, αρχιτεκτονική, έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ μία ιδιαιτερότητα είναι και οι επιρροές της από τους χάρτες του Μετρό αλλά και από τις αστικές σημάνσεις.

Αρχικώς επηρεασμένη από τα μινιμαλιστικά διαγράμματα ενός χάρτη του Μετρό, η δημιουργός προτείνει φωτεινά γραφιστικά μοτίβα που κυριαρχούν σε μέρος της συλλογής, άλλοτε σε μικρότερα και άλλοτε σε μεγαλύτερα σχέδια, μεταφέροντάς μας σε διαφορετικούς αγαπημένους προορισμούς. Παράλληλα, οι γραμμές και οι φόρμες παραμένουν καθαρές και αυστηρές καταφέρνοντας ταυτόχρονα να εκπέμπουν ιδιαίτερη θηλυκότητα που αναδεικνύει τη γυναικεία γοητεία.

Οι δημιουργίες της έχουν αθλητικές αναφορές ή και ρετρό στοιχεία που αναδεικνύουν πάντα το σώμα και τις καμπύλες του. Αίσθηση κάνουν οι δυνατοί συνδυασμοί των χρωμάτων και τα φινιρίσματα. Διακριτικά ανοίγματα, ελαφριές ασυμμετρίες και σαφείς γραμμές σε ολόσωμα και μπικίνι δημιουργούν ένα σύνολο διαφορετικών γραμμικών προτάσεων που ακολουθούν πάντα τη γυναικεία σιλουέτα.

Όπως υπογραμμίζει και η ίδια η Σόφη Δελούδη οι συλλογές της είναι το αποτέλεσμα ενός concept υψηλής αισθητικής, το οποίο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική κομψότητα και διακριτική θηλυκότητα  και ταυτόχρονα από ιδιαίτερη οικειότητα. Η αύρα του παρελθόντος και η κληρονομιά των κλασικών στιγμών της ιστορίας της μόδας μεταφράζονται με σύγχρονη ματιά στο πιο σημαντικό καλοκαιρινό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μιας γυναίκας.

H Σόφη Δελούδη σπούδασε Σχέδιο Μόδας στο Istituto Marangoni του Μιλάνου. Παρότι το πρώτο της πάθος την οδηγούσε στον χώρο τη μόδας, δούλεψε και ανέπτυξε τη δυναμική της και τις ικανότητές της για πάνω από 20 χρόνια στον χώρο του design. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε στη μόδα έχοντας μια ιδιαίτερη κλήση στη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική, τους έντονους συνδυασμούς χρωμάτων και μια δημιουργική εμμονή με τα ολόσωμα μαγιό.

Σόφη Δελούδη

To 2014 αποφάσισε να αλλάξει μονοπάτι και να εκφράσει το ταλέντο της, απευθυνόμενη στις γυναίκες άμεσα, με την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τα σχέδιά της αλλά και την προσωπικότητά της. Οι συλλογές της αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τις αρχές που τη διέπουν όσον αφορά τη μόδα και την αισθητική: υψηλή ποιότητα, τέλειες γραμμές, άψογη εφαρμογή, αψεγάδιαστα φινιρίσματα και καθαρές φόρμες που θα τις χαρακτηρίζει εμφανής, αλλά πάντα διακριτική θηλυκότητα. Ισχυρές σιλουέτες και ελλοχεύων αισθησιασμός ορίζουν δημιουργίες που προορίζονται να ντύσουν γυναίκες με αυτοεκτίμηση και προσωπική αντίληψη του στυλ.

Δείτε κάποια κομμάτια από την συλλογή για το καλοκαίρι 2018:

Δείτε την συλλογή στο www.sophiedeloudi.gr / στο facebook και το instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top