skip to Main Content

Made in Greece η Berequette της Αντωνίας Δημοπούλου: Casual γυναικεία ρούχα με στυλ & δυναμισμό για όλες τις ώρες της ημέρας

H λειτουργικότητα και η άψογη αισθητική του ρούχου είναι το ζητούμενο κάθε γυναίκας που έχει γεμάτο πρόγραμμα και θέλει να νιώθει άνετη, αλλά στυλάτη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε αυτή τη γυναίκα απευθύνεται η Αντωνία Δημοπούλου, η πολλά υποσχόμενη νέα σχεδιάστρια που ήρθε να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο χώρο της μόδας.

Με σπουδές στα Οικονομικά και μακρόχρονη πορεία στο χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων, η Αντωνία Δημοπούλου αποφάσισε εν μία νυκτί να παρατήσει μία καριέρα με σταθερότητα για να ακολουθήσει ένα δρόμο πιο δημιουργικό κι ευχάριστο, το δρόμο της μόδας. Δεν άργησε λοιπόν να δημιουργήσει μία ομάδα καλών συνεργατών κι ένα brand με δυναμική και προοπτικές εξωτερικού, που ακούει στο όνομα Berequette”.

Αν και ανερχόμενο ακόμη ταλέντο, αφού βρίσκεται στο χώρο περίπου 1,5 χρόνο, έχει ήδη κυκλοφορήσει τρεις συλλογές  με αποκορύφωμα τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019, την οποία παρουσίασε στο Athens Fashion Trade Show 2019, στο Metropolitan Expo με επιτυχία.

Η απλότητα της Αντωνίας ως χαρακτήρας αποτυπώνεται στις δημιουργίες της. Casual ρούχα από υφάσματα που αγαπούν το δέρμα, όπως μαλλί, βαμβάκι, λινό ύφασμα, ιδανικά για τις πρωινές ώρες, που όμως μπορούν να φορεθούν κάλλιστα και το βράδυ αν τα συνδυάσεις με εντυπωσιακά αξεσουάρ.  «Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας τα ρούχα μας πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα, χωρίς όμως  να χάνουμε τη θηλυκότητά μας ως γυναίκες. Το ρούχο για μένα πρέπει να είναι ευκολοφόρετο, προσεγμένο στις ραφές και από ποιοτικά υφάσματα για νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό. Τα ρούχα μου απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 30, που έχουν τις ατέλειές τους, γι’ αυτό και οι γραμμές δεν είναι ποτέ εφαρμοστές, ενώ μου αρέσει να είναι πολυμορφικά και να δημιουργούν ένα “παιχνίδι” σε ότι έχει να κάνει με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να φορεθούν», σημειώνει η Αντωνία.

Αντωνία Δημοπούλου

Η Αντωνία ξεκίνησε τη διαδρομή της στον χώρο της μόδας, πειραματιζόμενη με τα χειροποίητα κοσμήματα. Κορδόνια, νήματα βαμβακερά, μέταλλα, πέτρινα διακοσμητικά φτιάχνονται στο χέρι και συμπληρώνουν αρμονικά την συλλογή των ρούχων.

Ρούχο και κόσμημα για την Αντωνία είναι ένα κι όση εμπειρία κι αν διέθετε στο κομμάτι της κατασκευής ένιωθε ότι είχε κάποιες ελλείψεις στο τεχνικό κομμάτι του σχεδιασμού κι αυτός ήταν ο λόγος που απευθύνθηκε στην Σχολή Μόδας AthensFashionClub. Έτσι εντάχθηκε στο μονοετές πρόγραμμα Foundation Fashion Design & Production” και απέκτησε τις εξειδικευμένες γνώσεις που επιζητούσε.

Το “Foundation Fashion Design & Production” είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο παρέχει στους σπουδαστές όλες τις απαραίτητες γνώσεις στο σχέδιο μόδας, τη δημιουργία συλλογής και κυρίως στην επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία του δικού τους brand. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα που στόχο έχει να αναπτύξει ολοκληρωμένους σχεδιαστές έτοιμους για την Εμπορική δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Η Σχολή Μόδας “AthensFashionClub” επιδιώκει μέσα από όλα της τα εκπαιδευτικά προγράμματα να προσφέρει τόσο τεχνικές γνώσεις στους σπουδαστές της, αλλά κυρίως να καλλιεργήσει το επιχειρηματικό τους πνεύμα. Για το λόγο αυτό, εκπαιδεύονται σε marketing, branding, business, production, finance με στόχο να δραστηριοποιηθούν άμεσα με ένα δικό τους e-shop, ατελιέ ή χονδρική στο εξωτερικό.

«Η φοίτησή μου στη Σχολή AthensFashionClub με βοήθησε να ανοίξω τους ορίζοντές μου σε ό,τι έχει να κάνει με τον χώρο της μόδας και ειδικά στον τρόπο που βλέπω τα δικά μου ρούχα. Εγώ ξεκίνησα τη διαδρομή μου στο χώρο έχοντας ένα συγκεκριμένο ύφος και στυλ, αποκλείοντας κάποιες ιδέες. Όμως τώρα έχω διευρύνει τον τρόπο σκέψης μου και θα τολμήσω να κάνω κινήσεις που δεν σκεφτόμουν στην αρχή, όπως να βάλω στα ρούχα μου πιο έντονα χρώματα, prints ή το mix and match που ενώ μου άρεσε δεν το επιχειρούσα. Το σίγουρο είναι πως αυτό που ξεκίνησα θέλω να το πάω πολλά βήματα παρακάτω», δηλώνει η Αντωνία Δημοπούλου.

Η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της Σχολής Μόδας AthensFashionClub Μαρία Βυτινίδου μιλά με μεγάλο ενθουσιασμό για την νέα σχεδιάστρια: «Έχω την πολυτέλεια να επιλέγω για την ένταξη σtην σχολή μας τους πιο πολλά υποσχόμενους  και  ταλαντούχους μελλοντικούς σχεδιαστές. Η Αντωνία, από την πρώτη φορά που την γνώρισα, φαινόταν ότι διαθέτει και το πάθος αλλά και την επιχειρηματικότητα που απαιτείται για την επιτυχία και την διάκριση ως ένα ξεχωριστό brand. Στην έκθεση Athens Fashion Trade Show που συμμετείχε πρόσφατα απέδειξε ότι και οι πελάτες του brand της διέκριναν τη μοναδική ταυτότητα των ενδυμάτων της, αλλά και τον επαγγελματισμό της.

Τα επόμενά της βήματα τα σχεδιάζουμε μαζί και είναι η συμμετοχή της στην Διεθνή έκθεση MOMAD τον Σεπτέμβριο 2019 στην Ισπανία μαζί με τους Σχεδιαστές της Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι οι σχεδιαστές μας ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη μόδα με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, στην συνέχεια αναπτύσσονται επιχειρηματικά, συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις και προωθούν τις συλλογές τους στο εξωτερικό. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το όνειρο του κάθε νέου σχεδιαστή; Να καθιερωθεί στην αγορά με την δική του ”ταυτότητα”. Αυτό το μονοπάτι της “επιτυχημένης πορείας” το δημιουργούμε μαζί και τους υποστηρίζουμε σε κάθε νέα προσπάθεια για την ανάδειξη της δημιουργικότητας και του ταλέντου τους. Η Αντωνία μόλις ξεκίνησε, αλλά συνεχίζει δυναμικά και σταθερά, καθώς έχει όλα τα προσόντα να κατακτήσει την Ευρωπαϊκή αγορά!»

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια, Αντωνία Δημοπούλου, έχει λάβει μέρος μέχρι τώρα στην FEMINA με την καλοκαιρινή συλλογή 2018 και 2019. Επιτυχία στη διαδρομή της ήταν και η συμμετοχή της στην έκθεση HOMI στο Μιλάνο, όπου το κοινό των Ιταλών αγκάλιασε κυριολεκτικά τις δημιουργίες της σε ρούχο και κόσμημα, συνάπτοντας τρεις αποκλειστικές συνεργασίες εκπροσώπησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τις δημιουργίες της Αντωνίας Δημοπούλου στο e-shop της, στις σελίδες της στο Facebook ή στο Instagram αλλά και στο Showroom Neon Raum, στην οδό Λεοχάρους 17, στο κέντρο της Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top