skip to Main Content

Αποκλειστικό – Made in Greece η ΤΙΚΤΟ: Η Κατερίνα Χατζηχρήστου «γεννά» ιδέες για την μόδα – Καλοκαιρινά κιμονό, μαγιό, σανδάλια, τσάντες

Κατερίνα Χατζηχρήστου σχεδιάζει από τα πιο όμορφα, αέρινα, εντυπωσιακά καφτάνια, κιμονό, μαγιό, φορέματα που έχουμε δει το φετινό καλοκαίρι και δεν είναι καθόλου υπερβολή…  Η υψηλή ποιότητα και οι προσεγμένες ραφές μιλούν από μόνες τους, όπως και το γεγονός ότι οι δημιουργίες της φιλοξενούνται σε κάποιες από τις καλύτερες boutique σε νησιά και ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Με το ευφάνταστο και άκρως ελληνικό όνομα ΤΙΚΤΟ μας συστήνεται και μας παρασύρει στον κόσμο της μόδας μέσα από τη δική της ξεχωριστή ματιά, αναγεννώντας εικόνες, χρώματα, μυρωδιές, αισθήσεις που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι, παράδοση και πολιτισμό.

Οι αρχαιοελληνικές γραμμές παντρεύονται περίτεχνα με το σύγχρονο στυλ και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Αέρινα υφάσματα, άριστα υλικά και μοναδικός σχεδιασμός συνθέτουν ρούχα ευκολοσυνδύαστα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η Κατερίνα είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το όνειρό σου και του ότι ακόμα κι αν έχεις ξεκινήσει από μία άλλη διαδρομή, η ζωή αλλά και το πείσμα σου θα σε φέρουν να ακολουθήσεις τελικά αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, ακόμα και στα 37 σου. Άλλωστε το λέει και το μότο της: «όσα πιστεύεις και μπορεί να συλλάβει το μυαλό σου, μπορείς και να τα καταφέρεις».

Η Κατερίνα μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τη δημιουργία της ΤΙΚΤΟ, τα δύσκολα βήματα, την καλοκαιρινή της συλλογή, αλλά και τα όνειρα για το μέλλον.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Το ΤΙΚΤΟ ξεκίνησε το 2016 μετά από αρκετή έρευνα που έκανα σχετικά με τις ανάγκες και τα κενά που είχε ο χώρος της γυναικείας ένδυσης στην Ελλάδα
  • Προσπάθησα να παντρέψω στοιχεία όπως οι αρχαιοελληνικές γραμμές με κάτι πιο σύγχρονο και να δημιουργήσω ένα προϊόν με ταυτότητα
  • Από την αρχή η ονοματολογία ήθελα να έχει τις ρίζες της στην ελληνική γλώσσα. Εξάλλου το προϊόν είναι αμιγώς ελληνικό
  • Η 4η ΤΙΚΤΟ SS 2019 Collection ονομάζεται “Seductive Folk” και αντλεί την έμπνευσή της από τις παραδόσεις και την ιστορία της Ελλάδας
  • Στη φετινή συλλογή έχουν προστεθεί και νέες κατηγορίες προϊόντων όπως μαγιό, σανδάλι, τσάντα, καθώς και μία μικρή παιδική συλλογή που η μαμά με την κόρη μπορούν να έχουν το ίδιο look
  • η φιλοσοφία του brand είναι «βάζω λίγα ευκολοσυνδύαστα ρούχα στη βαλίτσα των διακοπών
  • Η έμπνευση είναι κρυμμένη παντού. Σε εικόνες, συναισθήματα, στιγμές
  • ΤΙΚΤΟ θα βρείτε στην Κύπρο, στο Λίβανο και ακόμα είμαι σε συνεννοήσεις για συμφωνία στο Ντουμπάι
  • Δυστυχώς στο χώρο της μόδας η χρηματοδότηση δεν είναι κάτι τόσο εύκολο
  • Σαν επιτυχία θα σημείωνα το ότι, έχουμε δημιουργήσει ένα πελατολόγιο που μας ακολουθεί καθώς και το ότι τα σημεία πώλησης είναι το ένα καλύτερο από το άλλο
  • Το μότο μου είναι «όσα πιστεύεις και μπορεί να συλλάβει το μυαλό σου, μπορείς και να τα καταφέρεις»

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της TIKTO;  Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Το ΤΙΚΤΟ ξεκίνησε το 2016 μετά από αρκετή έρευνα που έκανα σχετικά με τις ανάγκες και τα κενά που είχε ο χώρος της γυναικείας ένδυσης στην Ελλάδα. Ήθελα να εστιάσω σε κάτι καλοκαιρινό, αέρινο, πολύ καλής ποιότητας και ανάλογο της τιμής του. Να απευθυνθώ σε καλές boutique σε νησιά και ξενοδοχεία και να δουλέψω με τον τουρισμό. Προσπάθησα να παντρέψω στοιχεία όπως οι αρχαιοελληνικές γραμμές με κάτι πιο σύγχρονο και να δημιουργήσω ένα προϊόν με ταυτότητα. Η πρώτη συλλογή έκανε την εντύπωση που ήθελα γιατί ήταν κάτι διαφορετικό απ’ ότι ήδη υπήρχε στην αγορά. Ανέλαβε το brand ένα γραφείο εμπορικής αντιπροσώπευσης και έτσι ξεκίνησε το όνειρο! Αυτό ήθελα πάντα να κάνω και αλλάζοντας επαγγελματική κατεύθυνση στα 37 μου τελικά το κατάφερα.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το όνομα του brand σου;

Από την αρχή η ονοματολογία ήθελα να έχει τις ρίζες της στην Ελληνική γλώσσα. Εξάλλου το προϊόν είναι αμιγώς ελληνικό. Το ρήμα ΤΙΚΤΩ εμπεριέχει τη διάθεση για δημιουργία. Σημαίνει «γεννώ», «δημιουργώ» και αυτό θέλω να κάνω. Να δημιουργώ, να κάνω συνέχεια καινούρια πράγματα.

Περιέγραψε μας τα κομμάτια της καλοκαιρινής συλλογής σου; Τι θα δούμε;

Η 4η ΤΙΚΤΟ SS 2019 Collection ονομάζεται “Seductive Folk” και αντλεί την έμπνευσή της από τις παραδόσεις και την ιστορία της Ελλάδας. Ακολουθώντας τη γενικότερη τρέχουσα τάση της μόδας που προτείνει την επιστροφή στις τοπικές αγορές και στους σχεδιαστές του τόπου μας, η συλλογή Seductive Folk, είναι το πάντρεμα δύο στοιχείων: των παραδοσιακών στολών και των αρχαιοελληνικών γραμμών. Στη φετινή συλλογή έχουν προστεθεί και νέες κατηγορίες προϊόντων όπως μαγιό, σανδάλι, τσάντα, καθώς και μία μικρή παιδική συλλογή που η μαμά με την κόρη μπορούν να έχουν το ίδιο look!

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο κομμάτι από την συλλογή;

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα αυτό θα ήταν το Echanting Beauty Kimono με την εντυπωσιακή του κουκούλα. Το ρούχο αυτό μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εξάλλου η φιλοσοφία του brand είναι «βάζω λίγα ευκολοσυνδύαστα ρούχα στη βαλίτσα των διακοπών που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Σε ποιους απευθύνονται οι δημιουργίες σου;

Η συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν, να αισθάνονται άνετα και θέλουν να φορέσουν ένα ρούχο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Γυναίκες που επενδύουν σε άριστα υλικά και μοναδικό σχεδιασμό.

 

Από που αντλείς έμπνευση για τις δημιουργίες σου;

Η έμπνευση είναι κρυμμένη παντού. Σε εικόνες, συναισθήματα, στιγμές. Εκεί που δεν το περιμένω, θα δω κάτι και θα το κάνω εικόνα. Και από αυτό θα ξεκινήσει το δημιουργικό ταξίδι. Είμαστε πολύ ευλογημένοι που ζούμε σε μία χώρα γεμάτη φως, τοπία και που κάθε γωνιά της είναι μία φωτογραφία. Η έμπνευση είναι γύρω μας, δίπλα μας συνέχεια.

Με τι υλικά σου αρέσει να δουλεύεις;

Μου αρέσει να δουλεύω κυρίως με φυσικά υλικά όπως βαμβάκι και λινό.

Τι σημαίνει μόδα για εσένα;

Μόδα είναι αυτό που ταιριάζει στον καθένα από εμάς, αυτό με το οποίο νιώθει άνετα και μπορεί να εκφραστεί.

 

Αν σου ζητούσαμε ένα σχόλιο για τις στυλιστικές επιλογές των Ελληνίδων, ποιο θα ήταν αυτό;

Οι Ελληνίδες είναι πολύ όμορφες και με ταπεραμέντο! Συνέχεια βλέπω πολύ ωραίες παρουσίες και εμφανίσεις τόσο στο δρόμο όσο και σε εκδηλώσεις. Δεν κρίνω κάποιον από τον τρόπο που ντύνεται. Όπως ανέφερα παραπάνω, η μόδα για τον καθένα μας είναι κάτι διαφορετικό. Μου αρέσει ο καθένας να νιώθει όμορφα με αυτό που φοράει.

 

Διαθέτεις εξαγωγική δραστηριότητα;  Σε ποιες χώρες;

ΤΙΚΤΟ θα βρείτε στην Κύπρο, στο Λίβανο και ακόμα είμαι σε συνεννοήσεις για συμφωνία στο Ντουμπάι. Θέλω να αυξήσω την εξαγωγική μου δραστηριότητα και αυτός είναι ο κύριος στόχος για το 2020.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συνάντησες στην πορεία σου μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η εύρεση πόρων. Δυστυχώς στο χώρο της μόδας η χρηματοδότηση δεν είναι κάτι τόσο εύκολο. Επίσης με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όλα γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς και η ανάπτυξη δεν έρχεται γρήγορα. Πολύ σημαντικό για τις ελληνικές εταιρίες πλέον είναι να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα. Σαν επιτυχία θα σημείωνα το ότι, έχουμε δημιουργήσει ένα πελατολόγιο που μας ακολουθεί καθώς και το ότι τα σημεία πώλησης είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σου δημιούργημα;

Από την ονοματολογία και μόνο καταλαβαίνετε ότι πιο ελληνικό δεν γίνεται. Το ΤΙΚΤΟ σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι, δίνω πάντα την ευκαιρία σε μικρές παραγωγικές μονάδες να συνεργαζόμαστε, ώστε να συμβάλλω όσο μπορώ στη βιωσιμότητά του. Επίσης το ΤΙΚΤΟ είναι ένα προϊόν Ηθικά Κατασκευασμένο στην Ελλάδα και όλοι οι συνεργάτες μου σέβονται απόλυτα το προσωπικό που απασχολούν. Παραμένω υποστηρίκτρια του Slow Fashion κινήματος, που αφορά στην αγορά ποιοτικών προϊόντων με μακροζωία και με όσο το δυνατό λιγότερα απόβλητα κατά την παραγωγική διαδικασία.

Που ονειρεύεσαι να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σου; Πώς θα προχωρήσεις και θα εξελίξεις όσες προσπάθειες έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Το μότο μου είναι «όσα πιστεύεις και μπορεί να συλλάβει το μυαλό σου, μπορείς και να τα καταφέρεις». Θέλω το ΤΙΚΤΟ να γίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό brand, να συμβάλλω όσο μπορώ στην προστασία του περιβάλλοντος και να μπορέσω μία μέρα να έχω ένα χώρο που να απασχολώ και ΑΜΕΑ μιας και θεωρώ τους ανθρώπους αυτούς ξεχωριστούς και για εμένα αποτελούν πηγή δύναμης και έμπνευσης. Πάνω από όλα όμως θέλω να είμαι υγιής και να ευχαριστιέμαι τις στιγμές με τα παιδάκια μου. Και όλα με ένα μαγικό τρόπο θα γίνουν!

 

WHO IS WHO

Κατερίνα Χατζηχρήστου: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Οι κύριες σπουδές μου ήταν πάνω στη Γραφιστική και το Marketing, αλλά η μόδα ήταν το πάθος μου! Στα 37 μου, συνειδητοποίησα ότι επαγγελματικά δεν έκανα αυτό που ήθελα και άλλαξα κατεύθυνση. Άρχισα να σπουδάζω Fashion Design και έκανα ιδιωτικά μαθήματα για να μάθω να σχεδιάζω πατρόν. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα και τελικά βρήκα που ανήκω.

Το TIKTO είναι ελληνική λέξη και σημαίνει “γεννώ/δημιουργώ”. Εκφράζω τη δημιουργικότητά μου μέσα από τη δουλειά μου και τα συναισθήματα, το φως, τα χρώματα, οι παραδόσεις και η ιστορία της χώρας μου είναι η κύρια πηγή έμπνευσης μου.

Είμαι μητέρα 2 αγοριών και το ΤΙΚΤΟ είναι το 3ο παιδί μου.

Το σύνθημά μου είναι “Anything you believe and your mind can conceive you can achieve”.

Tikto / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top